13 L Sf. Mc. Achilina; Sf. Ier. Trifilie, episcopul Lefcosiei din Cipru

13-l-sf-mc-achilina-sf

1. Sfanta Mucenita Achilina - s-a nascut intr-o familie crestina in orasul Biblos, Fenicia (in prezent, Jbaif sau Jubayl asezat pe coasta de est a Marii Mediterane). A primit botezul crestin de la episcopul orasului, pe nume Evtolomie. La un an de la nastere, tatal ei Evtolomie a trecut la cele vesnice, fiind crescuta in dreapta credinta doar de mama ei. In timpul persecutiei pornite de catre Imparatul Diocletian, in anul 303, Sfanta Achilina refuza sa aduca jertfa idolilor si propovaduia dreapta credinta, fapt pentru care a fost prinsa si adusa inainte prefectului Volusian spre a fi judecata. Fiind statornica in credinta si refuzand sa se lepede de Hristos sfanta a fost supusa supliciilor si in cele din urma a suferit moarte martirica prin decapitare.

2. Preacuviosul Triflie, Episcopul Levcosiei din Cipru - in tinerete a studiat dreptul si in orasul Berit din Fenicia, profesand pentru o perioada avocatura, castigandu-si un renume in aceea perioada. A fost ucenic al Sfantului Spiridon al Trimitundei. Dupa ce a fost ales episcop al Levcosiei a participat la Sinodul de la Sardica in anul 347 unde a sustinut dreapta credinta luand apararea Sfantului Atanasie cel Mare. Sfantul Trifilie a trecut la cele vesnice in anul 370.

[gallery-j]2016/stiri/01_ianuarie/20/i/13.06[/gallery-j]

The post 13 L Sf. Mc. Achilina; Sf. Ier. Trifilie, episcopul Lefcosiei din Cipru appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei