2014 - Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei impartasanii) si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în sedinta sa de lucru din 29 octombrie 2012, a proclamat anul 2014 ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei împartasanii) si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni si a hotarât urmatoarele:

  1. A aprobat initiativele Preafericitului Parinte Patriarh daniel privind declararea în Patriarhia Româna a anului 2014 ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei împartasanii) si ca Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni.
  2. A aprobat programul-cadru national bisericesc în vederea realizarii proiectului sub aspect liturgic, cultural si mediatic intitulat 2014 - Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei împartasanii) si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Româna.
  3. A aprobat ca, în toate institutiile bisericesti centrale si eparhiale, precum si în fiecare institutie de învatamânt teologic, sa se ia masurile necesare pentru a ilustra programul-cadru national bisericesc intitulat 2014 - Anul omagial euharistie (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei împartasanii) si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni, prin actiuni si manifestari locale (media, publicistice, conferinte, întruniri, simpozioane si seminarii pastorale, teologice, catehetice, duhovnicesti), prin contributia ierarhilor, a profesorilor de teologie, a preotilor si monahilor, precum si a altor specialisti.
  4. A aprobat ca, la Conferinta pastoral-misionara semestriala din primavara anului 2014, sa se trateze tema 2014 - Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei împartasanii) în Patriarhia Româna, iar la Conferinta pastoral-misionara semestriala din toamna anului 2014, sa se trateze tema Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brâncoveni, cu posibilitatea aprofundarii acestora si la conferintele preotesti administrative lunare stabilite de fiecare eparhie, precum si în cadrul cercurilor pastorale.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 436

Id: 36763

Data: Dec 20, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).