34 de copii in tabara Bucuria Cunoasterii

06_tabara (2)

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la centrul de Agrement de la Poieni Strambu, s-a desfasurat cea dea III-a editie a Taberei Bucuria Cunoasterii , informeaza Razvan Fibisan de la Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Timisoarei. La aceasta tabara au participat 34 de copii cu varste intre 9 si 20 de ani, sub atenta supraveghere a parintelui Cosmin Chiroiu de la Parohia Iosifalau si a invatatoarei Mihaela Chiroiu de la Școala Primara Iosifalau.

Editia a III-a a taberei s-a desfasurat prin colaborarea dintre Biserica Ortodoxa Romana Iosifalau si Școala Gimnaziala Topolovatu Mare, in urma protocolului semnat intre acestea, prin colaborarea cu Directia de Tineret si Sport a Judetului Timis si Primaria Topolovatu Mare.

Ca si taberele anterioare, principalul scop al acestei tabere este acela de a ne cunoaste mai bine intre noi, de a socializa mai bine, de a reusi sa indepartam dintre noi individualismul care ne acapareaza si, nu in ultimul rand, distantarea si ruperea de accesul la tehnologie (telefonie, internet), pentru ca in centrul de agrement nu exista posibilitatea de a accesa aceste servicii si astfel copiii au trebuit sa aiba o mai puternica relationare intre ei, indiferent de varstele pe care le au. Totodata, copiii au invatat sa se gospodareasca singuri, sa aseze masa si sa serveasca felurile de mancare, sa faca curatenie si sa respecte normele de igiena si de buna purtare. In alta ordine de idei, putem spune ca am reusit sa realizam o mai buna cunoastere intre generatii, a precizat parintele Cosmin Chiroiu.

La tabara din acest an au participat membri grupului Adormirea Maicii Domnului ai Bisericii din Iosifalau, premiantii claselor V-VIII de la Școala Gimnaziala Topolovatu Mare, copii de la Casa de copii de tip familial Sfanta Anastasia din Topolovatu Mare si trei copii recomandati de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis.

Desi in acest an perioada a fost mai scurta ca anul precedent, impreuna am reusit sa facem diferite actiuni sportive, culturale, duhovnicesti, drumetii si chiar culinare in care am implicat pe toti cei prezenti, iar rezultatul a fostul unul foarte bun, incat copiii au reusit sa acumuleze noi informatii dobandite si prin discutiile pe care acestia le-au avut cu parintele Ionel Cotocea, din Parohia Poieni, a mai mentionat parintele Cosmin Chiroiu.

Tabara Bucuria Cunoasterii a primit sprijin financiar prin prin agenda culturala a Consiliului Judetean Timis si a Primariei Topolovatu Mare. Un aport important au avut si primariile din Belint si Recas care, in colaborare cu Primaria Topolovatu Mare, au asigurat mijloacele de transport.

 

The post 34 de copii in tabara Bucuria Cunoasterii appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 5, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei