9 ani de la intronizarea Patriarhului Daniel. Mesaj din partea Premierului Romaniei

9-ani-de-la-intronizarea-patriarhului-daniel-mesaj-din-partea-premierului-romaniei

Preafericitul Parinte Daniel a implinit vineri, 30 septembrie 2016, noua ani de la intronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Cu acest prilej, Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a transmis un mesaj care a fost citit de Victor Opaschi, Secretar de stat pentru Culte.

Preafericirea Voastra,

Cu ocazia aniversarii a noua ani de la intronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, Va transmit cele mai calde urari!

Va felicit pentru activitatea pe care o depuneti ca Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane, atat in tara noastra, cat si dincolo de granitele Romaniei, pentru faptul ca sunteti una dintre acele personalitati care cultiva cu perseverenta responsabilitatea si discernamantul ca valori centrale ale spatiului public si democratiei.

Şi in acest an, consacrat in mod semnificativ amintirii inteleptului ierarh marturisitor Antim Ivireanul, am avut prilejul de a vedea la lucru aceste daruri ale Preafericirii Voastre, in folosul comunitatii, al Bisericii, ai Ortodoxiei in ansamblul ei. Contributia Preafericirii Voastre si a delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane in cadrul Marelui Sinod din Creta este deja recunoscuta in intreaga lume ortodoxa drept una esentiala pentru pastrarea si afirmarea cu discernamant a credintei si valorilor Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana.

Grija Preafericirii Voastre pentru cultivarea si afirmarea acelorasi valori ale credintei imbinate cu discernamantul fata de provocarile lumii moderne, dar si cu grija fata de aproapele s-a vadit si din celelalte proiecte si evenimente importante organizate in acest an de Patriarhia Romana.

Astfel, ca expresie a preocuparii Bisericii Ortodoxe Romane pentru educarea copiilor si tinerilor in spiritul valorilor crestine, ca parte integranta a valorilor comune europene, intalnirea Tinerilor Ortodocsi, care a avut loc in acest an la Bucuresti, prilej cu care ati celebrat si prima Liturghie Ia Catedrala Nationala, a strans laolalta mii de tineri ortodocsi. Implicarea Preafericirii Voastre si a Bisericii Ortodoxe Romane in dezvoltarea si consolidarea parteneriatului intre Biserica Ortodoxa si statul roman, in baza principiului subsidiaritatii, a avut drept roade crearea de noi institutii si programe si in domeniul educatiei, in domeniul sanatatii, in cel social si cultural.

In acelasi spirit, in efortul de a reda Bisericii Ortodoxe locul care i se cuvine in societatea romaneasca se inscrie si asumarea unor santiere de mare importanta pentru patrimoniul national, dar mai ales asumarea deplina a ducerii la bun sfarsit a constructiei Catedralei Mantuirii Neamului, lacas de cult asteptat de mai bine de un secol de catre poporul roman.

Pentru toate acestea, Va rog sa primiti, Preafericirea Voastra, urarile mele de sanatate, bucurie si ani indelungati de lucrare in folosul Bisericii Ortodoxe Romane si al societatii romanesti!

Intru multi si fericiti ani!

The post 9 ani de la intronizarea Patriarhului Daniel. Mesaj din partea Premierului Romaniei appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Oct 1, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei