A fost sfintit monumentul inchinat eroilor in Parohia Gledin, judetul Bistrita Nasaud

Slujba a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească, iar alături de Preasfinţia Sa au slujit 16 preoţi. S-a oficiat un Parastas pentru ostaşii neamului, urmat de un ceremonial militar, la final luând cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor.

La slujbele de la Gledin a participat şi decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, de la care am aflat cum s-a desfăşurat evenimentul: „Au fost evocate crâmpeie din istoria celor două războaie mondiale, datorită faptului că între fiii satului sunt unii veterani de război, cadre militare în retragere, care au cunoscut foarte bine acele momente de încorporare a tinerilor cu vârste între 20-40 de ani din sat în momentul în care armata din Transilvania a fost nevoită să intre în război alături de armata austro-ungară”.

Tot la acest sfârşit de săptămână se sărbătoresc Zilele comunei bistriţene Monor, în cadrul cărora au fost lansate, sâmbătă, 3 septembrie, două cărţi, a avut loc întâlnirea fiilor satului, iar duminică vor participa cu toţii la Sfânta Liturghie, urmată de o sărbătoare câmpenească, aşa cum este tradiţia.

sursa: radiorenasterea.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 5, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei