Apel pentru revenirea celor doi copii romani din Londra la familia lor naturala

Barbu Family

Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de situatia critica in care se afla familia de romani Florin Barbu si Claudia Racolta, stabilita la Londra, ai carei copii, Diana (8 ani) si Andy (5 ani), au fost incredintati prin decizia instantei unui cuplu britanic homosexual.

Biserica sustine constant familia traditionala ca fiind cadrul natural pentru nasterea, cresterea si educarea copiilor in spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, consideram ca familia de romani trebuie sustinuta pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi impreuna cu parintii lor naturali.

In acest sens, solutia de protectie aleasa de autoritatile britanice contravine Conventiei cu privire la drepturile copilului adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 si ratificata de Romania prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: In alegerea uneia dintre aceste solutii (de protectie – n.n.) este necesar sa se tina seama in mod corespunzator de necesitatea unei anumite continuitati in educarea copilului, precum si de originea sa etnica, religioasa, culturala si lingvistica .

Patriarhia Romana face un apel catre Statul roman de a solicita autoritatilor britanice reanalizarea cazului si identificarea unei solutii care sa tina cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuti si educati in familia lor naturala.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

The post Apel pentru revenirea celor doi copii romani din Londra la familia lor naturala appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 4, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei