Arhiepiscopul Ciprului indeamna Bisericile Ortodoxe locale sa participe la Sfantul si Marele Sinod

aa

Preafericitul Parinte Hrisostom al II-lea, Arhiepiscopul Ciprului, intr-un mesaj postat pe site-ul oficial al Bisericii Ciprului face un apel la Bisericile Ortodoxe locale sa participe la Sfantul si Marele Sinod.

Observand pozitiile publice exprimate de anumite Biserici Ortodoxe locale, in legatura cu convocarea Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, dorim sa mentionam pe scurt urmatoarele:

  • Convocarea Marelui Sinod a fost hotarata unanim de catre doua Adunari ale Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe, fara sa existe vreo obiectie. Acest lucru asigura unitatea si unanimitatea intre noi, de aceea consideram ca oricare alta pozitie sau sugestie, de ultima ora, ameninta aceasta unitate si raspunderea o vor avea cei care, chiar si fara voia lor, vor contribui la destramarea ei.
  • Daca exista din partea noastra a tuturor bunavointa si daca suntem cuprinsi de Duhul Ortodox al dreptatii si traditiei noastre, eventualele probleme, care exista in textele presinodale deja aprobate, pot fi rezolvate de indata, asa incat Sfantul si Marele Sinod sa aiba timpul necesar pentru a se ocupa cu subiecte bilaterale, care preocupa Bisericile surori.

Prin urmare, facem apel catre toate Bisericile Ortodoxe locale sa participe la lucrarile Sfantului si Marelui Sinod in duhul dragostei, smereniei si al aceluiasi cuget, incat marturia noastra catre lume sa fie creativa si productiva in Hristos Iisus.

 

Sursa: http://churchofcyprus.org.cy

The post Arhiepiscopul Ciprului indeamna Bisericile Ortodoxe locale sa participe la Sfantul si Marele Sinod appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 14, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei