Arhiepsicopia Sibiului implica tinerii in actiuni de ecologizare

Peste 1300 de elevi şi studenţi sunt aşteptaţi la Academia Sâmbăta de la Mănăstirea Brâncoveanu, unde vor participa la tabere tematice de mediu.

Proiectul este realizat la iniţiativa Asociaţiei Române pentru Cultură Educaţie şi Sport şi cofinanţat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu.

„Asociaţia ARCES este o asociaţie non-profit care urmăreşte o serie de specialişti care şi-au pus gândurile împreună pentru a concepe programe majore naţionale care să fie în beneficiul public. Proiectul prevede ecologizarea unor zone din judeţul Braşov prin colectarea pet-urilor şi deşeurilor, strângerea acestora în saci menajeri şi, cu ajutorul primăriei din Sâmbăta de Sus, transportul acestor deşeuri la groapa de gunoi”, a spus Bogdan Aligică, reprezentant ARCES.

„Iniţial, am avut o relaţie strict de consultanţă pentru realizarea acestui program, ulterior a devenit pentru noi o dorinţă majoră şi o datorie de suflet să ne implicăm total pentru aducerea celor 1300 de copii din toată România împreună cu voluntarii ARCES aici la Sâmbăta de Sus”, a precizat Elisabeta Perşinaru, director Departamentul Juridic - Agenţia Română de Consultanţă.

Proiectul urmăreşte creşterea gradului de educaţie ecologică a tinerilor prin conferinţe tematice şi acţiuni de colectare a deşeurilor coordonate de instructorii şi voluntarii ARCES.

Participanţii sunt repartizaţi în opt grupe, potrivit celor opt euro-regiuni de dezvoltare ale României.

sursa: basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 7, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei