Biserica din parohia maramureseana Arduzel a fost sfintita

05

Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, a oficiat duminica, 5 iunie 2016,  slujba de tarnosire a bisericii Parohiei Arduzel din Protopopiatul Chioar. Din soborul slujitor au facut parte 22 de preoti si diaconi.

In cuvantul rostit la slujba de tarnosire, Preasfintia Sa a laudat stradania credinciosilor de aici, care in decursul anilor au reusit atat sa reabiliteze biserica monument istoric, cat si sa construiasca o biserica noua. Cu ocazia tarnosirii, pe langa hramul istoric inchinat Sfintilor Arhangheli Mihai si Gavriil, Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul i-a acordat bisericii si un alt ocrotitor: Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures.

Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata pe o scena special amenajata in curtea bisericii, in prezenta multor credinciosi veniti din toate satele din jur.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de Grupul ASCOR Baia Mare, condus de Vlad Verdes.

Pentru meritele in pastorirea credinciosilor, preotul paroh Mircea Laza a fost distins cu titlul de iconom.

***

Biserica din satul Arduzel a fost construita intre anii 1970-1975 prin truda credinciosilor romani din comunitate.

[gallery link="file" ids="134698,134699"]

 

 

The post Biserica din parohia maramureseana Arduzel a fost sfintita appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 7, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei