Campania Pelerinaje pentru suflet

Pentru că ne pregătim să întâmpinăm cu smerenie şi bucurie Lumina Sfântă a Învierii, primele destinaţii de călătorie sunt Biserica Sfântului Mormânt, cu prezentarea minunii din ziua Învierii, mănăstirea din pustiul Hozevei, ce adăposteşte moaştele binefăcătoare ale Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul), şi aşezămintele româneşti din Israel.

„Dorim să oferim publicului larg o imagine cât mai complexă referitoare la trăirile sufleteşti, dar şi la frumuseţea arhitecturală şi naturală ce o poate transmite un loc de rugăciune. Şi pentru că ne pregătim cu toţii să primim în sufletele şi în casele noastre Lumina Sfântă a Învierii, ne-am propus ca, pentru început, să prezentăm o parte dintre cele mai frumoase destinaţii din Ţara Sfântă, urmând ca proiectul să continue cu prezentarea principalelor locuri de pelerinaj din Grecia, Ucraina, Italia, Turcia, Serbia şi România“, ne-a declarat domnul Costel Damian, managerul Centrului de Pelerinaj „Sfânta Parascheva“, parte integrantă a Compartimentului „Pelerinaje şi turism“ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Materialele realizate în cadrul campaniei, împreună cu galeria foto a obiectivelor prezentate, vor fi postate şi pe site-ul Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva“, la adresa www.centruldepelerinaj.ro.  

Biserica Sfântului Mormânt, cea mai vizitată destinaţie de pe harta creştinătăţii

Biserica Învierii Domnului este locul unde fiecare creştin tânjeşte să ajungă pentru că aici s-au petrecut cele mai mari minuni ale creştinătăţii care continuă şi astăzi să impresioneze.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva“, biserica actuală datează din secolul al XI-a, înălţată de cruciaţi pe locul unei alte biserici vechi. Impresionanta construcţie adăposteşte Muntele Golgota şi Mormântul Domnului Iisus Hristos, dar şi peştera unde Sfânta împărăteasă Elena a descoperit Crucea Domnului.

În prezent, la Sfântul Mormânt slujesc preoţi din Bisericile ortodoxă, catolică, armeană şi coptă, iar în timpul marilor sărbători de peste an, pelerinii se roagă în curtea spaţioasă din faţa bisericii.

Piatra Ungerii, din interiorul lăcaşului sfânt, încadrată de un postament şi de candele permanent aprinse, este o piatră roşie ce aminteşte de locul în care Mântuitorul, după ce a fost coborât de pe Cruce, a fost înfăşurat în giulgiu şi pregătit pentru a fi aşezat în mormânt. De aici izvorăşte, în chip minunat, mir.

Mormântul Sfânt este o construcţie micuţă, sub forma dreptunghiulară, şi are două încăperi, prima purtând numele de Capela Îngerului, iar, în centrul acesteia se află un prestol peste care stă aşezată o piatră sub formă pătrată, o parte din piatra care a fost aşezată la uşa Mormântului Domnului. La fiecare miez al nopţii, pe această piatră, este aşezată o sfântă masă şi se săvârşeşte Sfânta Liturghie.

Intrarea în încăperea unde se află Sfântul Mormânt, nu mai lungă de doi metri, se face pe o uşă mică şi joasă prin care poate pătrunde doar un singur credincios.

Imediat după ce pelerinul iese din Sfântul Mormânt, se îndreaptă spre locul unde se află Muntele Golgotei. Acolo se găseşte un paraclis mai spaţios cu două altare zidit pe piatra Muntelui Golgota, pe locul în care a fost înălţată Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

Site-ul Centrului de pelerinaj, într-o nouă prezentare

Din această lună, aprilie, credincioşii sunt invitaţi să viziteze online ofertele de pelerinaj, pe site-ul www.centruldepelerinaj.ro, care beneficiază de o nouă prezentare. „Site-ul Centrului de pelerinaj beneficiază de o nouă prezentare, este mult mai uşor de parcurs, mai uşor de utilizat. Avem o secţiune specială dedicată informaţiile despre destinaţiile către care vor merge pelerinii. De asemenea, o secţiune este dedicată feedback-ului primit de la pelerini, l-am numit noi «Jurnal de pelerin», acolo fiind publicate impresiile de călătorie, precum şi impresiile privind serviciile oferite de noi“, a spus domnul Costel Damian.

Sunt prezentate ofertele de pelerinaj extern (pe ţări), intern (pe regiuni), ofertele speciale, jurnalul pelerinilor, articolele apărute în presă cu ocazia pelerinajelor organizate, precum şi o galerie multimedia. O atenţie deosebită este acordată serviciilor, astfel că vizitatorii pot obţine informaţii complete şi actualizate la zi privind biletele de avion, rezervări avion, rent-a-car şi asigurările medicale (simple sau storno).


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 672

Id: 30055

Data: Apr 16, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).