Catedrala arhiepiscopala din Buzau va primi un fragment din moastele Sf. Ierarh Nectarie

foto_aducere_moaste_Sf_Nectarie

Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei invita credinciosii crestini din intreaga Eparhie sa intampine moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecatorul de boli. Sfintele moaste vor fi aduse marti, 23 august 2016, la Catedrala arhiepiscopala Inaltarea Domnului din municipiul Buzau de o delegatie din Grecia, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Ioil, Mitropolit de Edessa, Pella si Almopia, dupa cum ne-a precizat Domnul Dragos Olteanu, Consilier mass-media si purtatorul de cuvant al Eparhiei.

Pentru a marca cest eveniment duhovnicesc si istoric pentru Arhiepiscopia noastra, va fi organizat un program liturgic special care va incepe marti, 23 august 2016, ora 18:00, cu savarsirea Slujbei Privegherii.

Miercuri, 24 august 2016, ora 08:00, se va oficia slujba Acatistului Sfantului Nectarie, urmata de Sfanta Liturghie care va fi savarsita de un sobor de slujitori romani si greci: ierarhi, preoti si diaconi.

The post Catedrala arhiepiscopala din Buzau va primi un fragment din moastele Sf. Ierarh Nectarie appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 22, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare