Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie din Cluj-Napoca este in faza de finisare

Amenajarea centrului destinat bolnavilor de cancer şi familiilor lor s-a făcut prin grija Preasfinţitului Episcop-vicar Vasile Someşeanul.

"Ceea ce se vede în momentul de faţă este efortul conjugat al Centrului Eparhial, al părinţilor protopopi şi, nu mai puţin, ne-am bucurat de înţelegerea şi sprijinul autorităţilor politice, administrative şi medicale şi, în mod direct, de sprijinul doamnei doctor prof. Mirela Gherman, care şi-a asumat şi responsabilitatea de a coordona activitatea medicală a acestui important centru, atât în ce priveşte lucrarea misionară, socială a Bisericii, dar nu mai puţin în ce priveşte învăţământul şi practica medicală clujeană", a arătat Preasfinţitul Vasile Someşeanul.

Clădirea va avea o suprafaţă construită de circa 400 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 2.000 de metri pătraţi, unde se vor amenaja o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici, preoţi, farmacişti, asistente medicale, asistenţi sociali, infirmiere şi voluntari.

sursa: radiorenasterea.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 22, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei