Complex parohial in parohia Galu

În parohia Galu, a început acum şase ani de zile ridicarea unui complex parohial format din casa parohială şi aşezământul social. Casa parohială a fost finalizată la interior acum trei ani de zile. Sprafaţa casei de prăznuire are 190 de metri pătraţi, iar casa parohială are 72 de metri pătraţi la parter şi 72 de metri pătraţi la mansardă. În sala de prăznuire au fost pictate câteva icoane, în prezent fiind necesar dotarea cu mobilier. "Aşezământul social a fost dat în folosinţă, fiind organizate praznice şi mese pentru diferite ocazii. Mai avem de realizat aleele şi gardul din spatele casei de prăznuire", a spus pr. paroh Emanuel Dorneanu.

Toate aceste lucrări au fost sprijinite de enoriaşii parohiei, care au înţeles necesitatea existenţei noului complex parohial care să vină în întâmpinarea nevoielor credincioşilor. "În general, fondurile au provenit de la pensionarii din parohie. Aceasta pentru că sunt foarte puţini localnici care au un loc de muncă şi pentru că salariile sunt foarte mici. Parohia noastră este formată din 150 de familii, mulţi dintre ei văduvi. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să facem faţă cheltuielilor mari, mai ales că am avut lucrări şi la biserica parohială", a mai adăugat pr. paroh Emanuel Dorneanu. În anul 1998, a început ridicarea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", în timpul preotului Mircea Ursache, în prezent slujitor la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" - Mărăţeni din Piatra Neamţ.

De patru ani de zile sfântul lăcaş se pictează în tehnica frescă. După cum a menţionat pr. paroh, în prezent se pictează în zona cafasului. "Pictura este de foarte bună calitate şi ne bucurăm pentru aceasta. Noul lăcaş de închinăciune este închinat Adormirii Maicii Domnului, iar vechea biserică, monument istoric din bârne, este ocrotită de Sfinţii Arhangheli", a mai adăugat preotul paroh. Localnicii din Galu se confruntă cu multe probleme de ordin social, lipsa locurilor de muncă fiind principalul motiv pentru care mulţi tineri aleg să plece peste hotare. Puţinii oameni care au rămas în comunitate caută, împreună cu preotul lor, să ţină aprinsă flacăra credinţei şi să păstreze tradiţiile moştenite de la străbuni.


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Oct 25, 2013
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei