Comunicat de presa

Având în vedere articolul „Lanţul minciunilor loveşte la vârful Episcopiei - Preot: I-am dat 100 de milioane P.S. Corneliu“, apărut în cotidianul „Vremea nouă“ din Vaslui, în data de 11 octombrie a.c., sub semnătura dlui Daniel Tănăsuc, Episcopia Huşilor aduce următoarele precizări:

1. Centrul Eparhial Huşi respinge categoric afirmaţiile iresponsabile ale fostului preot Ţurcanu Dumitru privitoare la oferirea de foloase necuvenite Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, precum şi persoanelor care îl însoţesc cu ocazia oricărei ceremonii religioase de sfinţire a unei bisericii. Aceste declaraţii sunt nedemne şi complet lipsite de adevăr, deoarece niciodată Ţurcanu Dumitru nu a solicitat oficial, prin cerere scrisă sau audienţă, programarea sfinţirii bisericii cu hramul „Sfântul Nicolae“ din localitatea Sărăţeni şi nici nu a informat Episcopia Huşilor cu privire la finalizarea lucrărilor de şantier efectuate la biserica parohială.

2. Episcopia Huşilor nu a solicitat niciodată ca sfinţirea unei biserici şi orice alt ceremonial religios să fie condiţionate de plata unor anumite sume de bani sau cadouri, aşa cum afirmă autorul articolului calomnios şi plin de neadevăruri, citându-l pe domnul Ţurcanu Dumitru. Slujirea liturgică şi întreaga activitate misionară a Sfintei Biserici, respectiv a Episcopiei Huşilor, nu sunt dependente de câştig sau profit, ci de împlinirea misiunii primite de la Dumnezeu, de a vesti lumii bunătatea şi iertarea prin pocăinţă, pentru schimbarea vieţii tuturor oamenilor chemaţi la viaţa veşnică.

3. Fostul preot Ţurcanu Dumitru uită cu bună ştiinţă de decizia Consistoriului Mitropolitan Iaşi care stabileşte că Hotărârea de caterisire nr. 5/2011 a Consistoriului Eparhial Huşi este temeinică şi legală, apelul derulându-se pe durata a cinci şedinţe de judecată.

4. Episcopia Huşilor îşi declină orice responsabilitate şi se disociază complet de fostul preot Ţurcanu Dumitru, care, în acest moment, nu reprezintă pe nimeni, iar declaraţiile lui profund calomnioase şi iresponsabile nu sunt altceva decât expresia unei atitudini de rea credinţă şi dezinformare a opiniei publice, precum şi un mod de comportament cel puţin discutabil, prin care acuză, pe nedrept şi fără argumente ce pot fi probate, Biserica în care a fost hirotonit preot, demnitate pe care a pierdut-o definitiv prin propria atitudine.

Îndemnăm opinia publică să trateze afirmaţiile acestuia cu rezerva cuvenită până la pronunţarea definitivă şi irevocabilă a organelor de anchetă, care efectuează cercetări complexe în acest sens, respectiv Judecătoria şi Parchetul.

Reiterăm apelul nostru către o parte a presei locale de a respecta deontologia, obiectivitatea şi profesionalismul pe care le presupune această nobilă profesie, care are drept scop informarea opiniei publice cu imparţialitate. Cerem insistent ca în materialele de presă să se solicite şi punctul de vedere al Episcopiei Huşilor, jurnaliştii în cauză putând proba astfel prin cele relatate onestitatea jurnalistică, care trebuie să stea la baza acestei profesii.

(Biroul de presă al Episcopiei Huşilor)

sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 538

Id: 25052

Data: Oct 11, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).