Conferințe preoțești de primavara, in protopopiatele Nasaud și Beclean

Doua conferințe de primavara au avut loc marți, 27 mai 2014, în protopopiatele Nasaud și Beclean.

La Nasaud, potrivit Radio Renașterea, conferința a fost prezidata de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și s-a desfașurat în sala de ședințe a protopopiatului. Preoții au vorbit despre Sf. Spovedanie și Sf. Împartașanie, cu prilejul declararii de catre Patriarhia Româna a anului 2014, anul omagial euharistic. Despre cele doua Taine le-a vorbit în deschidere și ÎPS Parinte Andrei, preoților prezenți: „Sf. Liturghie se afla în centrul preocuparilor noastre, iar pregatirea pentru Liturghie o face Sf. Spovedanie”. În continuare, preotul Cornel Coprean de la Parohia Nimigea de Sus a tinut o prelegere despre „Taina Spovedaniei si a Sfintei Euharistii si rolul lor în viata duhovniceasca a credinciosilor din cadrul comunitatii eclesiale”.

În a doua parte a întâlnirii au avut loc dezbateri legate de tema prezentata, care au atins aspectele practice cu privire la cele doua Taine.

Și la Beclean, preoții din întreg protopopiatul s-au întrunit astazi la conferința preoțeasca de primavara, ce s-a desfașurat sub prezidarea PS Vasile Someșanul. În deschiderea conferinței, ierarhul le-a vorbit clericilor despre importanța discutarii pe tema celor doua Taine: “În masura în care ne straduim sa patrundem în tainele credinței noastre, în noi sporește pacea, liniștea și bucuria și puterea credinței marturisitoare prin faptele iubirii”. Pe lânga tema abordata, preoții au vorbit despre experiența lor ca preoți și despre eventualele probleme cu care se confrunta.

Ambele conferințe preoțești, de la Nasaud și Beclean au debutat în aceasta dimineața cu o slujba de Te Deum.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: May 29, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei