Conferinta la Heresti (jud. Giurgiu) despre rolul preotului in educatia tinerilor

2

In ziua de pomenire a  Sfantului Grigorie Dascalu, Mitropolitul Țarii Romanesti (22 iunie 2016) la Heresti, jud. Giurgiu, a avut loc, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, conferinta pastoral-misionara de primavara a preotilor din protopopiat.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfintire a noului sediu al Protoieriei Heresti, oficiata de un sobor de preoti: Arhim. Teodor Șerban, Vicar Eparhial, Arhim. Mihail Muscariu, Exarhul Manastirilor din Eparhia Giurgiului, Parintele Alexandru Ștefan, secretar eparhial, parintele Podaru Mihaita, consilier pentru patrimoniu si parintele Oprea Robertino-Aristide, protoiereu al Protopopiatului Heresti.

In deschiderea lucrarilor conferintei, Preacuviosul Parinte Arhim. Teodor Șerban a aratat necesitatea implicarii active a preotului in educatia tinerilor de astazi, cu scopul de a-i pregati sa faca fata noilor provocari ale lumii contemporane.

Este necesar sa constientizam faptul ca viitorul clerului in societatea romaneasca depinde de modul in care fiecare preot isi indeplineste indatoririle pastoral-misionare si educationale in interiorul parohiei, la nivelul comunitatii pe care o pastoreste, a afirmat parintele Teodor Șerban.

De asemenea, preotii au fost indemnati sa pastreze o stransa legatura cu scoala din parohiile pe care le pastoresc.

Biserica si scoala sunt doua institutii atat de apropiate ca functie, incat este imposibil sa slujesti in Biserica si sa faci abstractie de scoala si invers, sa faci parte din institutia scolii si sa faci abstractie de Biserica. Amandoua au in vedere omul: Biserica se ocupa de mantuirea omului, iar scoala de instruirea lui. Dar nu exista mantuire fara cunoastere si cunoastere fara instruire a subliniat parintele Oprea Robertino, Protoiereu al Protopopiatului Heresti.

Totodata, au fost sustinute mai multe referate care abordeaza principalele elemente ale educatiei crestine a tineretului crestin ortodox in societatatea de astazi, unde au avut loc interventii ale preotilor cu privire la temele prezentate.

La final, preotii au primit din partea Chiriarhului mai multe publicatii aparute la Editura Eparhiala.

 

The post Conferinta la Heresti (jud. Giurgiu) despre rolul preotului in educatia tinerilor appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 23, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei