Conferinte preotesti in Eparhia Romanului si Bacaului
Preasfintitul Ioachim Bacauanul a prezidat ieri conferinta preotilor Protopopiatului Buhusi. Marti, 12 noiembrie, s-a desfasurat întâlnirea lunara a preotilor din protopopiatele Sascut si Ceahlau, informeaza „Ziarul Lumina”. La Buhusi a avut loc ieri, 14 noiembrie 2013, conferinta preotilor Protopopiatului Buhusi, prezidata de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Referatul cu tema „Lucrarea tridimensionala a lui Hristos în teologia parintelui Dumitru Staniloae“ a fost expus de drd. Eduard Cozma, cadru didactic la Liceul Teologic Ortodox „Melchisedec Ştefanescu“ din Roman. „În cadrul conferintei s-au tratat trei directii ale lucrarii mântuitoare a lui Hristos: însusirea înspre natura umana a lui Hristos, însusirea înspre natura noastra si însusirea înspre Dumnezeu. PS Ioachim Bacauanul a accentuat una dintre particularitatile teologiei parintelui Dumitru Staniloae. Aici ne referim la caracterul personal al operei marelui teolog. Tema a abordat aspecte tehnice din scrierile parintelui Dumitru Staniloae“, a relatat pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhusi.

Întrunirea preotilor Protopopiatului Sascut

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din parohia Pancesti a avut loc marti, 12 noiembrie 2013, întâlnirea lunara a preotilor Protoieriei Sascut. Referatul cu tema „Contributia parintelui Staniloae la dezvoltarea teologiei universale, în general, si a celei românesti, în special“ a fost sustinut de pr. Codrin-Ionel Gheorghita, de la parohia Stanisesti. Tema a reliefat importanta scrierilor si a gândirii parintelui Staniloae la dezvoltarea teologiei ortodoxe, fiind considerat cel mai mare teolog român al tuturor timpurilor si cel mai mare teolog ortodox al secolului XX. Delegatii Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la aceasta întrunire au fost Aurelian Alexa, consilier juridic al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, si pr. Dorel Eva, inspector eparhial. În partea a doua a întâlnirii, s-a prezentat metodologia organizarii alegerilor parohiale.

Şedinta preoteasca în Protopopiatul Ceahlau

Preotii Protopopiatului Ceahlau s-au reunit marti, 12 noiembrie 2013, în sedinta lunara. La întrunire a participat si pr. Marian Timofte, consilier al Sectorului administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Iasilor, care a prezentat mai multe modificari care tin de activitatea în parohii. În partea a doua a sedintei, pr. Ionel Cretu, de la parohia Pârâul Pântei, a sustinut conferinta cu tema „Preotul, lucrator în ogorul Bisericii“. Dupa cum ne-a relatat pr. Ionel Cutuhan, protopop al Protopopiatului Ceahlau, expunerea s-a referit la tot ceea ce trebuie sa împlineasca preotul în activitatea pe care o deruleaza în parohie.
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Nov 15, 2013
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei