Congres cu tema Crestinismul din Occident si din Orient intre Schisma si Unitate , la Genova – Italia

Untitled

Biserica Sfantul Dumitru din Genova - Italia, pastorita de preotul Filip Constantin Sorin, Protopop al Protoieriei Liguria, organizeaza la aniversarea a 15 ani de existenta Congresul cu tema Cristianesimo d’Occidente e d’Oriente tra Scisma e Unità, Evenimentul va avea loc in perioada 23 - 24 iunie 2016, informeaza site-ul oficial al Eparhiei Italiei.

Congresul este organizat in orasul Genova si propune o intalnire de dialog intre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Catolica.

La Congres vor participa Preasfintitul Parinte Ignatie Muresanul, Episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, Cardinalul de Genova Angelo Bagnasco, Presedintele Conferintei Episcopale Italiene, Pr. prof. dr. Holbea Gheorghe si Pr. prof. dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, precum si preoti profesori de la Facultatea de Teologie din Genova.

Scopul Congresului nu este acela de a inventaria, pur si simplu, evenimentele istorice, ci de a surprinde acele aspecte, accente si deschideri care sa vina in intampinarea marilor intrebari si provocari, pe care lumea moderna le adreseaza Bisericii, in misiunea si lucrarea ei astazi. Totodata, evidentiaza metodologii de lucru si reflectii, cautand sa individualizeze posibilitati noi de apropiere intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica.

The post Congres cu tema Crestinismul din Occident si din Orient intre Schisma si Unitate , la Genova – Italia appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 22, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei