Copiii Centrului social Best Life din Craiova, implicați in activitați educative

Copiii Centrului social multifuncțional “Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei au vizitat zilele trecute o fabrica de pâine din Craiova, unde angajații le-au prezentat etapele de prelucrare a produselor de panificație. De asemenea, brutarii le-au aratat tehnologia folosita în fabricarea pâinii, iar la final le-au facut daruri. Reprezentanții brutariei le-au mai spus ca, pâna a ajunge pe rafturi, e nevoie de multa munca și implicare pentru a scoate pâinea din cuptor.“Pentru a se elimina impuritațile, faina se trece prin cernator, de unde ajunge în malaxor, aici se amesteca cu apa, drojdia, sarea, timp 15-20 de minute, în funcție de cantitatea de aluat, dupa care se lasa la dospit. Se scoate din malaxor, se așaza pe masa și se divizeaza în mai multe bucați, în funcție de gramajul pâinii. Apoi se modeleaza în doua etape, iar în final se da forma de pâine”, le-a spus copiilor ing. Catalin Ionescu, administratorul fabricii. Reprezentanții Centrului social al Arhiepiscopiei Craiovei spun ca astfel de activitati stârnește interesul copiilor, aceștia reușind sa descopere modul în care se desfașoara activitatea în diferite domenii profesionale. „Ne bucuram ca am avut prilejul sa le aratam copiilor de câta munca și daruire este nevoie pentru fabricarea franzelei. Copiii au fost încântați sa vada cum ies din cuptor zeci de pâini și curioși sa afle cât mai multe despre profesia de brutar”, a precizat Gabriela Popescu, coordonatorul Centrului social pentru copii „Best Life”.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 577

Id: 43158

Data: Aug 13, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).