Curs festiv al studenților teologi timișoreni

DSC_8631

La Centrul eparhial din Timișoara, a avut loc, astazi, cursul festiv al celei de-a 19-a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universitatii de Vest, a precizat Razvan Fibișan.

Festivitatea a debutat, in Paraclisul mitropolitan Invierea Domnului din incinta reședinței mitropolitane, cu savarșirea Sfintei Liturghii. Aceasta a fost oficiata de catre un sobor de preoți, profesori ai facultații, in prezența Inaltpreasfințitului Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, dar și a numeroșilor studenți teologi.

La finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfinția Sa a rostit un cuvant de invațatura in care a subliniat aspectul peren și indumnezeitor al invațaturii lui Hristos.

Tot ceea ce se invața la celelalte universitați va avea un final la apusul soarelui, dar ceea ce se invața la Facultațile de Teologie va trece dincolo de asfințitul soarelui, in veșnicie, pentru ca Mantuitorul Hristos este Cel care a intemeiat școala pe care ați absolvit-o, a menționat Mitropolitul Banatului.

Deschiderea propriu-zisa a cursului a avut loc in sala de festivitati a Mitropoliei Banatului, in prezența profesorilor de la Catedra de Teologie, a absolvenților și a rudelor acestora. La eveniment au participat conf. univ. dr. Cosmin Enache, prorector Universitatea de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Dana Percec, Decanul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, si pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, seful catedrei de Teologie. Delegatul Centrului eparhial a fost parintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a transmis binecuvantarea și felicitarile Inaltpreasfințitului Parinte Mitropolit Ioan.

In cadrul festivitații, parintele conf. univ. dr. Vasile Itineanț, tutorele de an al studenților, a susținut cursul festiv, intitulat Dimensiunea euharistica a parohiei, in fața provocarilor societații actuale .

In continuare, absolventul Mihai Adrian Venter, reprezentantul studenților de la specializarea Teologie Pastorala, a adresat un cuvant de mulțumire  ierarhilor Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și tuturor cadrelor universitare ce le-au calauzit pașii in cei patru ani de studiu in cadrul Facultații de Litere, Istorie și Teologie.

[gallery link="file" columns="4" ids="134389,134390,134391,134392"]

The post Curs festiv al studenților teologi timișoreni appeared first on Basilica.ro - Agenția de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 3, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei