Delegatie greaca la Resedinta Patriarhala

DSC_8034

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit astazi, 04 iunie 2016, o delegatie elena la Resedinta Patriarhala.

Membrii delegatiei au adus in Romania Moastele Sfantului Sfintit Mucenic Haralambie si ale Sfantului Nou Mucenic Rafail. Acestea vor fi asezate astazi spre inchinare la Biserica Buna Vestire - Belu din Protopopiatul Sector 4 Capitala.

Preafericirea Sa a multumit membrilor delegatiei pentru aceasta bucurie si a subliniat faptul ca pentru a primi ajutorul sfintilor trebuie sa sporim evlavia.

Prin aceasta noi marturisim unitatea de credinta ortodoxa, dar si comuniunea sfintilor comuni in toata ortodoxia. Astazi este foarte important sa manifestam evlavie fata de sfinti pentru ca sa primim ajutorul lor. Este mare nevoie de asemenea, sa intarim unitatea noastra ortodoxa si aceasta o facem in primul rand cu ajutorul sfintilor. De asemenea, sa intarim comuniunea frateasca intre popoarele noastre: poporul grec si poporul roman. Va felicitam, va multumim si va dorim o sedere binecuvantata aici in Romania si ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos Cel inviat din morti sa va daruiasca bucurie, pace si sa va rasplateasca osteneala pentru aceasta lucrare misionara , a spus Patriarhul Romaniei.

[audio mp3="http://basilica.ro/wp-content/uploads/2016/06/Sfinte-Moaste-Biserica-Buna-Vestire-Bellu1.mp3"][/audio]

Sfintele moaste au fost aduse in tara noastra de Parintele Arhimandrit Gheorghios Giannios de la Biserica Adormirea Maicii  Domnului din Evxeinoypoli, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului  Parinte Ignatios, Mitropolit de Dimitriados si Almyroy, Grecia.

Raclele care vor adaposti sfintele moaste vor fi sfintite dupa slujba Vecerniei oficiata in aceasta seara la Biserica Buna Vestire - Belu de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Sfintele moaste vor ramane definitiv aici spre inchinare, a precizat Parintele Arhimandrit Gheorghios Giannios.

[audio mp3="http://basilica.ro/wp-content/uploads/2016/06/Sfinte-Moaste-Biserica-Buna-Vestire-Bellu.mp3"][/audio]

[gallery link="file" columns="2" ids="134452,134451"]

The post Delegatie greaca la Resedinta Patriarhala appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 4, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei