Documentar Trinitas TV prezentat la Venetia

bisolari1

In Mica Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc luni, 4 iulie 2016, la ora 18:30, vernisajul expozitiei foto-documentare «Din istoria recenta a tehnicii romanesti: metoda Ing. dr. Eugeniu Iordachescu de translare a monumentelor istorice. In cadrul evenimentului, Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Romane va prezenta in premiera un documentar despre lacasurile salvate prin metoda de translare a Ing. dr. Eugeniu Iordachescu. Salvatorul bisericilor condamnate este titlul DVD-ului realizat de televiziunea Patriahiei Romane, care contine marturii adunate pe acest subiect, de-a lungul timpului, in productiile sale, informeaza Petru Mihalea, redactor sef - departamentul cultural Trinitas TV.

Expozitia, organizata de institutia romaneasca din orasul istoric italian, in parteneriat cu Muzeul Brailei «Carol I» si Sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual a Academiei Romane, beneficiaza de sustinerea Consiliului Judetean Braila si a Institutului Cultural Roman. Demersul se inscrie in seria evenimentelor colaterale ce marcheaza participarea Romaniei la cea de-a XV-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia. Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Romane este partener media al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia pentru acest eveniment cultural-istoric.

La vernisaj, vor sustine alocutiuni Prof. univ. dr. Rudolf Dinu (Directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia), Prof. univ. dr. Ionel Candea (Managerul Muzeului Brailei «Carol I») si Arh. dr. Paolo Tomasella (Istituto Regionale per il Patrimonio Culturale del Friuli Venezia Giulia).

Expozitia va putea fi vizitata de public in perioada 04-29 iulie 2016, de marti pana duminica, in intervalul orar 10:00-13:00 si 16:00-20:00.

 

The post Documentar Trinitas TV prezentat la Venetia appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 2, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei