Doua biserici se vor ridica la Vanatori si Prajesti

Credincioşii din parohia "Acoperământul Maicii Domnului" - Vânători, Protopopiatul Iaşi 1, au avut bucuria, în urmă cu două zile, să participe la punerea pietrei de temelie a lăcaşului de cult care se va ridica în localitate. Slujba a fost oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi a fost precedată de Sfânta Liturghie. Din soborul de preoţi a făcut parte şi pr. Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iaşi 1.

Parohia Vânători s-a desprins din parohia Vulturi în anul 2002, dl Mihai Holicov donând terenul pentru viitoarea biserică. Primăria comunei Popricani, de care ţin cele două sate, dar şi credincioşii din parohia Vânători şi-au adus aportul la construirea unei case sociale multifuncţionale (paraclis, sală de mese şi oficiu parohial), urmând ca acum eforturile enoriaşilor să se îndrepte către construirea bisericii. "An de an, s-a conştientizat, prin grija preotului paroh Alexandru Roman, ideea că trebuie să se construiască noua biserică din zid, aşa cum s-a dorit de la început. Astfel, s-a întocmit proiectul de către arhitectul Dorin Curelaru, ajutat de ing. Mircea Popoaiei. S-a reuşit turnarea temeliei, părintele paroh dând dovadă de o înaltă responsabilitate de slujitor; a căutat să-şi împlinească îndatoririle sale sacerdotale, pastorale, misionare şi administrative. În ultimii ani, părintele paroh a cultivat o relaţie foarte bună cu medicii veterinari ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" Iaşi, care au susţinut lucrările realizate până în prezent, prin dăruirea prof. dr. Elena Ciudin", a relatat pr. protopop Constantin Andrei.

O nouă biserică pentru enoriaşii din Prăjeşti, Protopopiatul Moineşti

Şi în satul Prăjeşti, comuna Măgireşti, judeţul Bacău, se va ridica un nou sfânt lăcaş, după ce PS Ioachim Băcăuanul a pus duminică, 15 mai 2011, piatra de temelie pentru viitoarea biserică. În cuvântul de învăţătură adresat cu acest prilej, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a subliniat importanţa ridicării unui nou lăcaş de închinăciune pentru viaţa duhovnicească a comunităţii din Prăjeşti, care până acum s-a rugat într-o biserică veche de peste 150 de ani şi prea mică. "E lucru însemnat când o comunitate se gândeşte să afierosească un loc lui Dumnezeu. Este impresionant faptul că aţi venit în număr mare din toate părţile Moineştiului, pentru a întregi această sărbătoare care a fost creată pentru cele câteva familii entuziaste din satul acesta, care au dorit ca prin acest loc de închinare să scrie o nouă pagină în istoria ţinuturilor de aici, binecuvântate de Dumnezeu. Locul se cuvenea să aibă o biserică pe măsura frumuseţii lui, dar mai ales pe măsura demnităţii credincioşilor de aici, care promovează valorile ortodoxe în ţinutul acesta", a spus Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul. Biserica care se va ridica în parohia Prăjeşti va purta hramul "Izvorul Tămăduirii", iar de realizarea lucrărilor se va îngriji părintele paroh Constantin Puşcalău, sprijinit de părintele Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti, şi de Consiliul Local al Primăriei Măgireşti, precum şi de credincioşii din parohie.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: May 17, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei