Expozitia In prag de sarbatoare vernisata la Galati

dsc_0067

In Sala de Expozitii Temporare Sergiu Dumitrescu a Muzeului Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine la Dunarea de Jos din municipiul Galati a fost organizata luni, 28 noiembrie 2016, Expozitia etnografica In prag de sarbatoare. Evenimentul a fost posibil cu ajutorul entografului Paul Buta, noteaza site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

In cadrul expozitiei au fost vernisate obiecte de patrimoniu de la Muzeul Petru Caraman al Centrului Cultural Dunarea de Jos, de la Muzeul Vatra cu Dor din Şivita, judetul Galati, dar si din Colectia etnografica Trup si suflet a Manastirii Sfantul Pantelimon – Lacu Sarat, judetul Braila.

La eveniment  a participat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, alaturi de numerosi pelerini iubitori de etnografie si folclor care au venit sa se inchine la moastele Sfintei Mucenite Filofteia si ale Sfantului Apostol Andrei.

Cu acest prilej, grupul vocal Cununita satului din parohia Liesti, judetul Galati, a sustinut un scurt moment artistic in care au interpretat colinde si alte cantece specifice perioadei.

Expozitia In prag de sarbatoare va fi deschisa publicului pana la data de 31 ianuarie 2017.

[gallery link="file" columns="2" ids="151292,151293"]

The post Expozitia In prag de sarbatoare vernisata la Galati appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Nov 30, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei