Expozitie de icoane la Muzeul de arta bisericeasca veche din Timisoara

Expoziţia de icoane cuprinde 90 de lucrări realizate de 48 de copii din Giarmata Vii, în tehnica tradiţională pe sticlă, sub îndrumarea profesoarelor Veronica Adorian şi Nicoleta Spătar, de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, şi cu sprijinul preotesei Monica Suciu şi al Lăcrămioarei Tomiuc.

În încheierea evenimentului, corul Parohiei Giarmata Vii, condus de pr. conf. univ. dr. Nicolae Belean, a susţinut un scurt recital de cântări religioase. Apoi, au fost acordate copiilor daruri din partea Arhiepiscopiei Timişoarei, constând în cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Banatului, în prezenţa prof. univ. dr. ing. Aurel Lăzureanu, decanul Facultăţii de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara, conf. univ. dr. Vică Tilă Adorian, prodecanul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara, pr. Vasile Suciu, parohul comunităţii ortodoxe din Giarmata Vii, pr. Aurel Filip, custodele muzeului, precum şi a micilor artişti iconari.

Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat, ca delegat al Arhiepiscopiei Timişoarei, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul Eparhial.

Expoziţia de la Catedrala mitropolitană din Timişoara va fi deschisă publicului timp de două săptămâni. Proiectul constă în susţinerea săptămânală a unor cursuri gratuite de iconografie, susţinute de profesori specializaţi în domeniul artelor plastice. Cursurile vor continua pe parcursul anului şcolar în curs, începând cu luna noiembrie, la Şcoala cu clasele I-IV din Giarmata Vii.

sursa: ziarullumina.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 22, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei