Gala filantropica la Oradea

Este vorba de o manifestare interculturală pregătită de voluntari. Evenimentul a fost o festivitate de încheiere a "Cursei Răţuştelor" din acest an şi a avut ca scop acordarea fondului filantropic tuturor celor 19 cauze, respectiv asociaţii şi fundaţii care se ocupă de persoanele cu diferite dizabilităţi, pentru care s-a colectat un total de 22.246 de lei, la care se adaugă suma de 5.000 de lei colectată prin iniţiativa "Turul Ciclist SM" ediţia 2011. Pe lângă acordarea cecurilor către fiecare, voluntarii europeni au organizat o expoziţie fotografică cuprinzând instantanee realizate în cadrul celor două evenimente de colectare de fonduri, "Cursa răţuştelor" şi "Turul Ciclist SM", dar şi un material de prezentare a ţărilor de provenienţă a voluntarilor.

În urma colectelor, pentru Centrul SOS Autism s-a acordat suma de 110 de lei; la Centrul de consiliere pentru hipoacuzici a fost acordată suma de 210 lei; la Programul de internship AIESEC, 380 de lei; la Centrul de Scleroză Multiplă din Oradea, 13.243 de lei; la Centrul de zi pentru tinerii afectaţi de sindromul DOWN, 1.770 de lei; la Programul social al Colegiului Pedagogic "Iosif Vulcan", 225 de lei; la Centrul de zi pentru persoanele afectate de boli psihice, 650 de lei; la Centrul social "Sf. Mc. Gheorghe", 100 de lei; la Căminul de bătrâni Consistoria, 100 de lei; la Programul de sprijin pentru copii al Asociaţiei Probambini, 115 lei; la Programul de transport pentru persoane cu dizabilităţi AccesOr, 1.375 de lei; la Centrul pentru tineri cu dizabilităţi Delureni, 1.005 lei; la Programul de sprijin pentru copiii afectaţi de PKU, 970 de lei; la Centrul rezidenţial de tip familial "Sfânta Ecaterina" din Chiraleu, 355 de lei; la Programul sportiv pentru copii al Asociaţiei Prosper, 462 de lei; pentru Competiţia clasa anului, 470 de lei; la Căminul Felix, 45 de lei; la Programul social al Şcolii Dacia, 500 de lei; la Programul de renovare a spaţiului de joacă al Grădiniţei 27, 60 de lei. La această listă se adaugă cecul oferit de participanţii la "Turul Ciclist SM", în valoare de 5.000 de lei, pentru Centrul de Scleroză Multiplă din Oradea.

"Cursa Răţuştelor" şi "Turul Ciclist SM" au beneficiat de un parteneriat larg, începând de la organizaţii neguvernamentale, instituţii publice şi până la societăţi comerciale.

sursa: ziarullumina.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 27, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei