Hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului, jud. Maramures

94_f1efee42cbbaaa5b1b3b6cb5517f8d0c

Manastirea Adormirea Maicii Domnului (Rona de Sus, judetul Maramures) din cadrul Vicariatului Ortodox Ucrainean din Romania si-a serbat hramul duminica, 28 august 2016 (Adormirea Maicii Domnului pe stil vechi). Delegatul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, la eveniment a fost parintele Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal.

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel am participat la hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului, Rona de Sus, judetul Maramures, Vicariatul Ortodox Ucrainean. La Sfanta Liturghie au participat peste o mie de credinciosi ucraineni si romani din parohiile Vicariatului. Cum este obiceiul, credinciosii au venit cu prapori in procesiune, fiecare avand tinuta de sarbatoare, a spus parintele consilier Veniamin Goreanu.

26augustceremoniereligioasa6

Manastirea a fost infiintata in anul 1992.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, Pr. Vicar Ioan Pitura a multumit Patriarhului Romaniei pentru parinteasca purtare de grija si tuturor preotilor si credinciosilor pentru prezenta. De asemenea, parintele Arhimandrit Atanasie Nemzet, preotul slujitor, a aratat bucuria pe care o traieste cu emotie exprimand multumiri tuturor si, in special, Preafericirii Sale pentru ca a delegat un reprezentat la hramul manastirii, a mai spus Pr. Veniamin.

In cuvantul de invatatura rostit la Sfanta Liturghie, Arhim. Veniamin Goreanu a aratat importanta credintei si a implinirii poruncilor lui Dumnezeu in vederea vindecarii bolilor sufletesti si trupesti.

La Sfanta Liturghie au participat reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, consilieri judeteni si primarul localitatii.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate bisericeasca administrativa, cu regim special misionar-pastoral, subordonata direct Patriarhiei Romane.

[gallery link="file" ids="141390,141391,141392,141393,141394"]

Sarbatoare in Vicariatul Ortodox Ucrainean din Romania - Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane

The post Hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului, jud. Maramures appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 28, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei