Iasi: peste 3.000 persoane au participat la Marsul pentru Familie

marsul_pt_familie_2016 (5)

Aproximativ 3.000 de persoane, din mai multe judete ale Moldovei, au participat duminica, 12 iunie 2016, la Marsul pentru Familie. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a promova familia constituita din barbat si femeie, dupa cum ne-a precizat Eugen Gazzi, Presedinte Asociatia Familia Traditionala.

Participantii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea Al. I. Cuza, Fundatie, Piata Unirii, Primaria Iasi si s-au oprit in capatul Bulevardului Ştefan cel Mare si Sfant. Ei au purtat bannere cu mesaje precum: Dragostea adevarata a parintilor va face copilul un om mare sau Sentimentele copilului sunt caramizi pentru a-si construi viata.

Copii, tineri, parinti si bunici si-au manifestat dorinta de a trai intr-o familie traditionala si de a promova frumusetile care se nasc in mod natural din iubirea, intelegerea si comuniunea mamei si a tatalui, preocupati de cresterea sanatoasa a copiilor.

La finalul Marsului pentru Familie a avut loc un spectacol sustinut de Leonard Lutia, copiii de la Gradinita Ioana, Teodor si Iustina Cenusa, Ansamblul Catalina si Ansamblul Doina Carpatilor.

Editia de anul acesta a evenimentului a fost dedicata initiativei cetatenesti sustinuta de catre Coalitia pentru Familie si de alte organizatii ale societatii civile, prin care se urmareste modificarea articolului 48 din Constitutia Romaniei. Se doreste inlocuirea termenului de soti cu expresia barbat si femeie. Totodata, se reafirma intaietatea autoritatii parentale in ceea ce priveste cresterea si educarea copiilor.

Marsul pentru Familie de la Iasi a facut parte din seria de evenimente Saptamana pentru Familie 2016. Familia Traditionala – un dar pentru umanitate, proiect organizat de Asociatia Familia Traditionala din Iasi, membra a Coalitiei pentru Familie, in parteneriat cu Pro Vita Iasi.

https://www.youtube.com/watch?v=d4Am7Lt2QGE&feature=youtu.be

[gallery link="file" ids="135200,135201,135202,135203,135204"]

The post Iasi: peste 3.000 persoane au participat la Marsul pentru Familie appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei