Intalnire a preotilor cu profesorii de Religie din Protopopiatul Huedin

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre relaţia preot - profesor de Religie, statutul misionar al profesorului de religie, despre abordarea duhovnicească a obiectului de studiu, despre exemplele de bună practică, integrarea copiilor în comunitatea liturgică a parohiei şi necesitatea unei atenţii sporite acordate Sfintei Scripturi.

În cea de-a doua parte a întâlnirii s-a acordat un spaţiu de discuţie pentru probleme legate de organizarea Festivalului Tinerilor din Arhiepiscopia Clujului, care, la nivelul Protopopiatului Huedin, se va desfăşura pe durata a două zile: sâmbătă, 9 noiembrie, când vor avea loc întrecerile sportive, şi duminică, 10 noiembrie, la Casa de Cultură Huedin, când va avea loc prezentarea tinerilor la celelalte cinci secţiuni din program.

În Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului are loc, în perioada aceasta, Festivalului Tinerilor din eparhie. O primă etapă a festivalului este cea parohială, care se desfăşoară până pe 2 noiembrie, după care va urma o selecţie la nivel de protopopiat, care se va încheia pe 9 noiembrie. Gala Festivalului este programată pe 16 noiembrie, în Parcul sportiv universitar „Iuliu Haţieganu“ din municipiul Cluj-Napoca.

Festivalul tinerilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului este structurat pe mai multe secţiuni, dintre care două de creaţie: eseu şi pictură. De asemenea, va fi şi o secţiune de muzică, la care se pot înscrie coruri, formaţii vocale şi instrumentale, precum şi tineri interpreţi, ce vor putea prezenta un repertoriu fie religios, popular, folk, pop sau clasic.

(Sursa: basilica.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 359

Id: 34778

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei