IPS Andrei prezent in tabara de la Marișel

Ca în fiecare an, şi în vara aceasta, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Cluj, prin liderul său Radu Copil, organizează tabere pentru copiii şi tinerii de diferite vârste din parohiile eparhiei Clujului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa le-a adresat celor prezenţi un cuvânt duhovnicesc, subliniind importanţa păstrării curăţiei şi entuziasmului la această vârstă, în felul acesta devenind modele morale pentru tinerii contemporani. Pentru a-şi argumenta ideea, s-a folosit de patru exemple: două scripturistice – cei patru tineri evrei din Babilon, care nu au acceptat să-şi trădeze credinţa şi legea lor pentru unele favoruri lumeşti, şi Episcopul Timotei, ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care, în ciuda tinereţii sale, era îndemnat să devină exemplu de viaţă curată pentru cei din jur; şi două din aghiografie – Sfântul Ioan Valahul, martirizat pentru lupta împotriva păcatului desfrânării, din dorinţa de a-şi păstra curăţia pentru Hristos, şi Pier Giorgio Frassatti pentru misiunea pe care a făcut-o printre camarazii săi din Torino.

Programul taberei, după cum ne-a precizat Radu Copil,  este unul activ si include: discuţii tematice, ateliere, jocuri, cântece la chitara, jocuri de exterior, sport, drumeţii, însoţite de rugăciunea de dimineaţă şi de seară. (Sursa: mitropolia-clujului.ro)


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 13, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei