IPS Timotei a participat la cursurile de formare profesionala de la Moneasa, Arad

Asistenţa la partea finală a cursului de dezvoltare a abilităţilor de lucru cu persoane vulnerabile a oferit prilej Chiriarhului Aradului de a sublinia importanţa misiunii pe care participanţii la curs vor trebui să o împlinească în viitor. După cum ne informează pr. Mircea Bupte, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat profesionalimul arătat de formatori de-a lungul perioadei de instruire, menţionând totodată dificultăţile care mereu sunt aşteptate să fie rezolvate de oamenii Bisericii. Prezenţa la cursurile de formare profesională reprezintă un plus de valoare pe care cei 460 preoţi sau credincioşi din parohii îl au în momentul de faţă pentru o mai mare implicare în viaţa socială a propriilor comunităţi.

Cursurile de formare profesională s-au desfăşurat începând cu luna martie, fiind structurate în două sesiuni a câte cinci zile fiecare, fiind destinate certificării ca manager proiect, dezvoltării abilităţilor de lucru cu persoanele vulnerabile şi identificării nevoilor comunităţilor din care participanţii provin.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European şi se derulează în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale“, Domeniul major de intervenţie 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii“ şi se implementează la nivelul Mitropoliei Banatului şi Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pe o durată de 24 luni, până la finele anului 2012.

sursa: basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Oct 3, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei