Liturghie Arhiereasca la Catedrala Veche din Arad

DSC_0038

In Duminica a VII-a dupa Pasti (a Sf. Parinti de la Sinodul I Ecumenic), Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca in Catedrala Veche a Aradului, dupa cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.

In cuvantul rostit, Inaltpreasfintia Sa a subliniat faptul ca Duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic aminteste stradania continua a Ortodoxiei de a pastra comuniunea dorita intre bisericile ei nu doar in vremea sinoadelor ecumenice ci si mai apoi pana in vremea noastra prin legaturi fratesti evidente. In contemporaneitate, pregatirea cu mare raspundere a Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe ce se tine in acest an tocmai la praznicul Pogorarii Sfantului Duh, ce aminteste de intemeierea Bisericii, da o noua perspectiva afirmarii misiunii ortodoxe in lume. Biserica Ortodoxa Romana inscrie o contributie insemnata la eveniment, indemnand pe toti slujitorii si credinciosii ei la rugaciune staruitoare pentru ajutorul ceresc la aceasta implinire.

Raspunsurile liturgice au fost date de Corul Armonia al Catedralei Vechi, dirijat de prof. Ovidiu Boaru.

La finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, inconjurat de soborul slujitor, a savarsit Slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la cele vesnice a domnului Vasile Baltean, fost ostenitor la Centrul Eparhial timp de peste 40 de ani, aducand cuvantul cuvenit de cinstire pentru meritele sale.

[gallery link="file" ids="135196,135197,135198"]

The post Liturghie Arhiereasca la Catedrala Veche din Arad appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei