Liturghie Arhiereasca la Dezmir cu prilejul implinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii din sat

În cadrul slujbei, IPS Andrei a săvârşit şi o hirotonie întru ieromonah, a ierodiaconului Cleopa de la Mănăstirea Nuşeni.

Lumina - un dar nepreţuit al lui Dumnezeu

În cuvântul de învăţătură rostit de IPS Părinte Andrei la Dezmir, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre lumină - ca dar nepreţuit al lui Dumnezeu: „Sigur că atunci când vorbim de lumină, vorbim atât de lumina fizică, de lumina materială, cât şi de lumina spirituală. Nu se confundă, dar legătură între ele există. De aceea, Dumnezeu ne-a dat şi ochi trupeşti pentru a ne mângâia, privind lumea aceasta frumoasă, care este darul Lui pentru noi, dar în acelaşi timp ne-a dat şi ochi sufleteşti, pentru ca să avem şi lumina spirituală, lumina interioară”.

La final, au fost acordate diplome de aleasă cinstire şi s-a oficiat o slujbă de Parastas pentru eroii satului, la monumentul eroilor din faţa bisericii. Au fost pomeniţi mai bine de 80 de eroi din Dezmir care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă.

Biserica din localitatea clujeană Dezmir a fost ridicată între anii 1914-1921, pe locul unei foste bisericuţe de lemn. Este o biserică de zid, care de-a lungul anilor a fost renovată în mai multe rânduri. (Sursa: mitropolia-clujului.ro)


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 28, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei