Liturghie arhiereasca la Manastirea Sfantul Sava – Berzunti

11-16-sf_evanghelist_matei

In ziua de praznuire a Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri, 20 iulie 2016, Inaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a oficiat Sfanta Liturghie la metocul chiriarhal - Manastirea Sfantul Sava – Berzunti, informeaza site-ul oficial al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii a fost evocata viata Sfantului Proroc Ilie.

"Sa transfiguram timpul! Aici pe munte am venit pentru transfigurare, sa traim timpul lui Dumnezeu in Liturghie. Sa iesim din timpul acesta conventional ce se masoara cu ceasul, timp pe care noi de multe ori il pierdem. Sa ne urcam pe o colina, pe un munte, sa privim spre cer si sa vedem ca timpul lui Dumnezeu nu fuge! Noi trebuie sa fugim, iar alergarea noastra sa fie spre Dumnezeu. Acesta este un munte al indumnezeirii pentru ca de aici nu putem pleca decat spre Dumnezeu. Insa nimic nu vine de la sine, de aceea trebuie sa fim intr-o continua miscare spre Imparatia lui Dumnezeu", a subliniat IPS Ioachim.

In jurul anului 1809, preotul Vasile, mai tarziu, calugarit cu numele de Varnava, impreuna cu localnicii din imprejurimi, au ridicat schitul care astazi a devenit Manastirea Sfantul Sava – Berzunti.

 

The post Liturghie arhiereasca la Manastirea Sfantul Sava – Berzunti appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 22, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei