Manastirea Caldarusani se pregateste de hram

2

Manastirea Caldarusani din judetul Ilfov isi praznuieste maine, 22 iunie 2016, ocrotitorul, pe Sfantul Ierarh Grigorie Dascalu, Mitropolitul Țarii Romanesti. Cu acest prilej, toata obstea monahala s-a pregatit de sarbatoare, iar la sfantul lacas sunt asteptati numerosi credinciosi.

Manastirea Caldarusani este ctitoria domnitorului Matei Basarab si este una dintre asezamintele monahale reprezentative ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Anual, in ziua de pomenire a Sfantului Ierarh Grigorie Dascalu, Mitropolitul Țarii Romanesti, numerosi credinciosi vin sa se inchine la racla cu cinstitele sale moaste care se afla in Biserica Manastirii Caldarusani.

Manastirea Caldarusani mai are urmatoarele hramuri: Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, Sfantul Evanghelist Ioan, Sfanta Varvara si Duminica Tuturor Sfintilor.

***

Sfantul Grigorie s‑a nascut in anul 1765, in Bucuresti, si a intrat in monahism la Manastirea Neamt, sub indrumarea duhovniceasca a Sfantului Paisie Velicikovski. In anul 1823, la 4 ianuarie, vrednicul nevoitor a fost hirotonit episcop, fiind asezat in cinstea de Mitropolit al Ţarii Romanesti, in locul Mitropolitului Dionisie Lupu.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, intrunit la 20 octombrie 2005, a hotarat ca Mitropolitul Grigorie Dascalul sa fie trecut in randul sfintilor, cu data de praznuire la 22 iunie. Proclamarea oficiala a canonizarii sale a avut loc la 21 mai 2006, in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, cu prilejul hramului acesteia.

 

The post Manastirea Caldarusani se pregateste de hram appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 21, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei