Manastirile Calugara si Brebu din Caras-Severin isi vor cinsti ocrotitoarea

anunt-hram

La sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului, Manastirea Calugara din judetul Caras-Severin isi va serba hramul, vineri, 30 septembrie, si sambata, 1 octombrie, dupa cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

La acest mare praznic va fi cinstita Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, a carei icoana facatoare de minuni vegheaza de secole acest loc binecuvantat. Cu acest prilej, o delegatie din partea Manastirii Kosijerevo din Muntenegru, condusa de parintele staret Arsenie, va aduce spre inchinare Moastele Sfantului Apostol si Evanghelist Luca, cel dintai iconar si biograf al Maicii Domnului.

Dupa slujba privegherii de vineri, 30 septembrie, Sfanta Liturghie din ziua hramului va fi oficiata de catre parintele arhimandrit Casian Ruset, secretar eparhial al Episcopiei Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Pe locul unde astazi se inalta biserica Manastirii Calugara, se gasea o pestera unde, la jumatatea secolului al XIX-lea, au fost descoperite osemintele bine mirositoare ale unui pustnic, cateva obiecte bisericesti, dar si o icoana a Maicii Domnului, pictata, se pare, in Sfantul Munte Athos. Aceasta descoperire a convins localnicii sa ridice o manastire in acel loc, care a fost sfintita in ziua de 1 octombrie 1861.

De asemenea si Manastirea Brebu va imbraca haine de sarbatoare sambata, 1 octombrie. Sfanta Liturghie va fi oficiata de parintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar, delegatul Preasfintitului Parinte Lucian.

Manastirea Brebu a luat fiinta in anul 1997, din initiativa primarului comunei Brebu, domnul Ioan Pacurariu, a credinciosilor din satele invecinate si a familiei Toma Itariu, care a donat terenul necesar construirii unei asezari monahale, in locul numit Valea Popii, intre localitatile Brebu si Soceni. Piatra de temelie s-a pus in toamna anului 1997. Constructia bisericii s-a definitivat si a fost sfintita la 1 octombrie 1999.

The post Manastirile Calugara si Brebu din Caras-Severin isi vor cinsti ocrotitoarea appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 29, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei