Misiunea Sociala Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lanseaza proiectul Banca de haine

c

Misiunea Sociala Diaconia, parte a Mitropoliei Basarabiei, a lansat astazi, 18 iulie 2016 , primul proiect de colectare publica de bunuri, intitulat Banca de haine. Scopul proiectului este promovarea solidaritatii si ajutorarea oamenilor nevoiasi, dupa cum ne-a precizat Ludmila Popescu, Responsabil PR&Comunicare.

In prima etapa a proiectului, in cinci sectoare ale Chisinaului vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor. Boxele, parte a proiectului Banca de haine, sunt o premiera pentru Republica Moldova. Acestea intrunesc toate rigorile internationale pentru a oferi siguranta donatiilor.

Donatiile colectate in Chisinau vor fi adunate si triate la Depozitul de bunuri, apoi acestea vor ajunge la persoanele din intreaga tara care au nevoie acuta de ajutor material: beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate in cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei, parteneri sociali ai organizatiei si cazuri sociale unde este nevoie de o interventie cu donatii de bunuri.

Obiectivul proiectului este promovarea solidaritatii si atingerea unui un alt nivel de maturitate a omenirii. Astfel, vom putea demonstra ca, dupa mai multi ani in care ne-am obisnuit sa primim ajutoare externe, este timpul ca si noi, in interiorul societatii noastre, putem intinde o mana de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, impreuna cu partenerii, de oferire a unui mecanism prin care fiecare poate face un gest de milostenie. Este o provocare si pentru Diaconia, acesta reprezentand un exercitiu de incredere a oamenilor in noi. De-a lungul timpului am reusit sa demonstram ca gestionam donatiile profesionist si transparent in sustinerea celor nevoiasi, a spus Igor Belei, director Misiunea Sociala Diaconia.

Regulile privind donarea de haine:

- Hainele trebuie sa fie curate si ingrijite.

- Sa fie lucruri si bunuri ce pot fi donate si utilizate cu demnitate.

- Donatiile trebuie depozitate in pungi.

- Sunt permise in calitate de donatii: haine, incaltaminte, jucarii, lenjerie de pat.

Un punct important al prioritatilor noastre este sa oferim zambete, atat celor care fac cumparaturi, cat si celor mai nevoiasi. Astfel, Misiunea Sociala «Diaconia», impreuna cu Linella si, desigur, cu aportul clientilor nostri,  vrem sa indemnam oamenii sa contribuie la redarea unui zambet pe fata unui om mai trist, a precizat Mihaela Dragan, specialist marketing Moldretail Group.

Pentru a realiza o donatie gasiti boxele pe urmatoarele adrese:

Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2

Linella 4,  Rascani, bd. Moscova, 10/1

Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12

Linella 36, Botanica,  str. Decebal 59

Linella 39, Telecentru, str. Miorita 11.

 

Parteneri ai campaniei: Linella si Cangurul.md

Din anul 2013 Misiunea Sociala Diaconia dezvolta proiectul Aproape de Aproapele, iar una dintre componentele programului este depozitul de bunuri. Astfel, doar pe parcursul anului 2015 la depozit au fost donate circa 2 tone de produse, iar de serviciile proiectului au beneficiat 456 de persoane, un numar de aproape 3 ori mai mare decat numarul beneficiarilor din anul 2014. Printre beneficiari s-au numarat: 247 de familii social-vulnerabile; 77 de mame solitare; 106 persoane in etate si 26 oameni fara adapost.

[gallery link="file" ids="138012,138013,138014"]

The post Misiunea Sociala Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lanseaza proiectul Banca de haine appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 18, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei