Mitropolitul Clujului a resfintit biserica filiei Targusor din Protopopiatul Gherla

DSCF7247

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a resfintit sambata, 20 august 2016, biserica filiei Targusor a Parohiei Fizesu Gherlii din Protopopiatul Gherla, informeaza radiorenasterea.ro.

Un sobor de 19 preoti a slujit alaturi de Inaltpreasfintia Sa pe Altarul de vara din curtea bisericii, unde programul a continuat cu Sfanta Liturghie.

In cuvantul de invatatura adresat celor aproape 100 de persoane care au participat la resfintirea bisericii filiei Targusor, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a vorbit despre importanta Bisericii in viata crestinilor, ca fiind locul in care acestia se pot intalni cu adevarat cu Hristos:

Dragostea fata de biserica v-a determinat pe fratiile voastre sa o reimpodobiti, sa o reparati, pentru ca intuiti cat de importanta este Biserica pentru dumneavoastra. Biserica este casa lui Dumnezeu pentru ca ne intalnim cu El duminica de duminica si Dumnezeu in Biserica intinde masa mare si ne pune pe masa cea mai pretioasa hrana, Trupul si Sangele Fiului Sau. Ca este Casa Domnului si Poarta Cerului au intuit toti Sfintii Parinti iar in general, cand este vorba de sfintirea unei biserici si lecturile si rugaciunile subliniaza acest lucru.

Biserica din filia Targusor dateaza din anul 1981 si a fost amplu reabilitata in ultimii ani, cu sprijinul credinciosilor ce numara nu mai mult de 60.

La finalul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a oferit diplome de aleasa cinstire celor implicati in renovarea locasului de cult. Tuturor acestora, credinciosi si oficialitati locale deopotriva, le-a multumit si protopopul de Gherla, parintele Paul Isip.

[gallery link="file" ids="140743,140744,140745,140746,140747,140742"]

The post Mitropolitul Clujului a resfintit biserica filiei Targusor din Protopopiatul Gherla appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Aug 20, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei