Mitropolitul Olteniei a resfintit Biserica Sf. Ioan Botezatorul din Grecesti, Dolj

grecesti-2

In Duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci, 11 septembrie 2016, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, s-a aflat in mijlocul credinciosilor din filia Grecesti, parohia Horezu Poenari, comuna Valea Stanciului, protoieria Bailesti, judetul Dolj, dupa cum ne-a mentionat Preot Gheorghe Cioiu.

Vizita pastorala a Intaistatatorului Bisericii din Oltenia a fost prilejuita de resfintirea Bisericii Sfantul Proroc Ioan Botezatorul, in urma finalizarii lucrarilor de restaurare si renovare.

In cuvantul adresat credinciosilor la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei evidentiat rolul eforturilor pe care omul le face in aceasta viata pentru mantuirea sufletului, in antiteza cu eforturile, deseori exagerate, pentru agonisirea celor necesare vietii trupesti. Oamenilor le sunt proprii, in principal, doua feluri de osteneli. Unii se ostenesc cu savarsirea faptelor bune, cu grija pentru mantuirea sufletului, precum Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti ai Bisericii si alti Drepti care au lepadat toata grija cea lumeasca pentru a-I urma lui Hristos. La sfarsitul veacurilor, acestora le va adresa Domnul cuvintele: «Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune, intra intru bucuria domnului tau!» (Matei 25, 21).

Al doilea tip de osteneala se refera la eforturile facute pentru agonisirea celor necesare vietii biologice, celor necesare trupului nostru. Este un efort care, daca se pastreaza in limitele naturale si rationale, este necesar si folositor. Dincolo de limitele normale omul devine rob al acestor osteneli, iar truda lui nu numai ca este nefolositoare, dar devine daunatoare atat trupului, cat mai ales sufletului. Numai osteneala crucii ce ne-a fost data de Creator spre o o purta in aceasta viata, numai osteneala rabdarii intru dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni ne deschide calea spre dobandirea Imparatiei cerurilor, a spus ierarhul.

In timpul Sfintei Liturghii, a fost savarsita si hirotonia intru preot a diaconului Ionut Catalin Torop pe seama parohiei Valea Pojarului, protoieria Targu Carbunesti.

[gallery columns="2" ids="143285,143286"]

The post Mitropolitul Olteniei a resfintit Biserica Sf. Ioan Botezatorul din Grecesti, Dolj appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Sep 13, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare