O noua promotie a scolii Sf. Antim din Timisoara

2

La Şcoala Gimnaziala Sfantul Antim Ivireanul din Timisoara a avut loc miercuri, 22 iunie,  festivitatea de incheiere a anului scolar 2015- 2016, pr. Marius Mircia de la Arhiepiscopia Timisoarei.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la eveniment a fost prezent PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. De asemenea, la manifestare au luat parte elevii si profesorii unitatii de invatamant, reprezentanti ai Arhiepiscopiei Timisoarei si ai Asociatiei Prologos, clerici timisoreni, precum si foarte multi parinti si bunici.

Intalnirea de la Școala Sf Antim Evenimentul a debutat cu o rugaciune de multumire rostita de catre pr. Silviu Damse, duhovnicul scolii pentru copiii si profesorii institutiei educationale, iar corul de copii al Școlii a cantat troparul Rusaliilor si a intonat imnul national.

A urmat festivitatea de premiere si au fost acordate diplome elevilor, atat pentru rezultatele exceptionale la invatatura, la diferitele concursuri judetene si nationale de creatie, orientare turistica, olimpiade, cat si pentru buna purtare in anul scolar ce s-a incheiat.

La finalul festivitatii, elevii scolii au fost premiati si la Campionatul de Gramatica Graiul romanesc, editia pilot, respectiv au primit ultimul numar al revistei scolare Bucuria cuvantului in cadrul proiectului finantat de Consiliul Judetean Timis.

***

In acest an scolar 2015-2016 la Școala Gimnaziala Sfantul Antim Ivireanul au fost scolarizati elevi in clasa pregatitoare si elevi din clasele I – VI.

Aceasta scoala este prima scoala ortodoxa din judetul Timis, autorizata de Ministerul Educatiei. Este o scoala noua, cu predare in limba romana, infiintata dupa normele Ministerului Educatiei Nationale, care are si discipline specifice unei scoli ortodoxe.

Școala Gimnaziala Sfantul Antim Ivireanul functioneaza cu sprijinul Arhiepiscopiei Timisoarei, al Asociatiei Prologos si prin bunavointa Consiliului Local al Primariei Municipiului Timisoara, de la inceputul anului scolar 2014-2015 intr-o noua locatie, situata pe Bv. Liviu Rebreanu nr. 35 (fosta Școala Generala nr. 9).

 

 

 

 

The post O noua promotie a scolii Sf. Antim din Timisoara appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 22, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei