O noua promotie de teologi la Sibiu

12iuniesfintiresfaptoma5

Peste 80 de teologi ai promotiei 2012-2016 de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Sfantul Andrei Şaguna din Sibiu au depus astazi, 24 iunie 2016, juramantul de credinta dupa examenul de licenta, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Ceremonia a avut loc in Catedrala mitropolitana din Sibiu, la finalul Sfintei Liturghii.

Praznicul Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul i-a adunat pe tinerii teologi la Catedrala mitropolitana din Sibiu alaturi de familii, rude si apropiati. Proaspat licentiati in Teologie, absolventii promotiei 2016 au participat la Sfanta Liturghie si i-au multumit lui Dumnezeu pentru ajutorul primit in cei patru ani de studiu si la toate examenele de la finalul cursurilor de licenta.

La Sfanta Liturghie au participat cadrele didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu, preoti, studenti ai academiei saguniene si numerosi credinciosi. Raspunsurile liturgice au fost date de corul studentilor teologi, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Grajdian, iar o buna parte a tinerilor teologi s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

Cuvantul de invatatura de la Sfanta Liturghie a fost rostit de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, care a vorbit credinciosilor despre Sfantul Ioan Botezatorul si locul sau aparte in istoria mantuirii.

In slujba lui Dumnezeu si a oamenilor

Dupa Sfanta Liturghie a urmat ceremonia depunerii juramantului de credinta si fidelitate fata de Biserica strabuna. Absolventii au rostit juramantul cu mana pe Sfanta Cruce si pe Sfanta Evanghelie, iar la final au semnat documentul prin care li se atesta absolvirea cursurilor si depunerea juramantului.

Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifar, i-a felicitat pe licentiatii promotiei 2016 si i-a indemnat sa isi continue studiile si pregatirea teologica pentru a deveni buni slujitori ai lui Dumnezeu si ai oamenilor.

L-am praznuit astazi pe Sfantul Prooroc Ioan, Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului si in cadrul acestei mari sarbatori am oficiat si ceremonia depunerii juramantului de fidelitate fata de credinta Bisericii noastre din partea promotiei 2016 a licentiatilor Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu. Suntem bucurosi ca de fiecare data cand facultatea noastra daruieste Bisericii si societatii o noua generatie de abslventi si ne dorim sa fie o promotie care sa ajute pe oameni atat in nevoile lor sociale, dar mai ales in nevoile lor spirituale si sa-I povatuiasca pe credinciosii care vor fi incredintati lor pe calea mantuirii. Ii felicitam pe toti dorindu-le sanatate, bucurie si ii asteptam sa-si continue studiile prin cursurile de master si chiar cele de doctorat. Suntem bucurosi ca generatia de astazi este cea de-a 230-a generatie de absolventi pe care invatamantul teologic ortodox din Sibiu a dat-o neamului si Bisericii noastre. Le dorim celor care astazi au absolvit si au depus juramantul sa fie buni lucratori in via Domnului si buni oameni ai societatii si ai Bisericii noastre, a spus pr. Nicolae Chifar.

Parintele decan i-a oferit sefului de promotie un exemplar al lucrarii 230 de ani de invatamant teologic ortodox la Sibiu al pr. acad. prof. dr. Mircea Pacurariu, ca o amintire pentru toti absolventii promotiei 2016 si ca semn de pretuire fata de toti licentiatii care au depus juramantul de credinta.

In cadrul ceremoniei, absolventii cu cele mai bune rezultate la disciplina Istoria bisericeasca universala au primit diplome si carti, premii oferite in memoria pr. prof. dr. Aurel Jivi , regretatul dascal de la Facultatea de Teologie din Sibiu.2

 

The post O noua promotie de teologi la Sibiu appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 24, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei