O viata inchinata formarii tinerilor teologi. Aniversarea Parintelui Viorel Ionita la Facultatea de Teologie din Bucuresti

Agentia de stiri Basilica

Parintele profesor Viorel Ionita a fost aniversat marti, 29 noiembrie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti, pentru intrega sa activitate didactica si misionara. La eveniment au participat ierarhi, profesori ai institutiei si numerosi studenti, informeaza Radio Trinitas.

In cuvantul rostit, Preasfintitul Parinte Ieronim Sinaitul,  Episcop vicar patriarhal, a evidentiat cultura teologica deosebita a Parintelui Viorel Ionita.

Este o sarbatoare de suflet pentru noi. Imi aduc aminte de anii studentiei pe care i-am trait intre zidurile acestei cladiri, devenita simbol pentru teologia romaneasca. Pe vremea aceea, Parintele profesor era cu multi ani mai tanar si intr-o forma cu totul deosebita cum este si acum. Parintele are vaste cunostinte de Patrologie si de Teologie Sistematica, a spus Preasfintitul Parinte Ieronim Sinaitul.

La randul sau, Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a evidentiat ca Parintele Viorel Ionita este un profesor foarte bine pregatit si apropiat de studenti.

Eruditia teologica si multitudinea de date oferite ne-au facut usor sa intelegem prin cate incercari a trecut Biserica in perioada ei de inceput. Am descoperit in cuvintele pe care le spuneati pregatirea unui profesor adevarat, dar si atentia fata de studenti, a marturisit Preasfintitul Parinte Timotei.

Parintele profesor a sustinut o conferinta despre Receptarea Sfantului si Marelui Sinod Ortodox. In cuvantul sustinut, a subliniat importanta practicarii sinodalitatii in Biserica Ortodoxa.

Este necesar ca Biserica Ortodoxa sa raspunda cu o singura voce la problemele si provocarile lumii de astazi. Pentru aceasta este nevoie de practicarea sinodalitatii la nivel universal, a subliniat parintele profesor.

In cadrul evenimentului a fost lansat volumul omagial Teologia ortodoxa in dialog. Aparitia editoriala este semnata de parintele Parintele Viorel Ionita.

[gallery link="file" columns="4" ids="151245,151244,151246,151243"]

The post O viata inchinata formarii tinerilor teologi. Aniversarea Parintelui Viorel Ionita la Facultatea de Teologie din Bucuresti appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Nov 30, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei