Parastas la noua luni pentru Mitropolitul Bartolomeu

Parastasul a fost săvârşit luni, 31 octombrie, după Vecernie, de Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. În cadrul slujbei au fost pomeniţi şi ceilalţi chiriarhi ai eparhiei noastre.

Au participat mulţime de credincioşi care îşi aduc aminte de ierarhul care le-a îndrumat sufletele pe calea cea dreaptă, prin remarcabilele cuvinte de învăţătură rostite de la amvon şi cu diferite ocazii.

La final, Preasfinţitul Vasile a rostit câteva cuvinte în memoria iubitului ierarh: „Pentru noi toţi, cel mai apropiat sufletelor noastre, prin faptul că l-am avut în mod direct, atât cei tineri, cât şi cei mai în vârstă, l-am avut întâistătător, îndrumător şi învăţător în cele ale credinţei şi ale evlaviei, este vrednicul de pomenire Părintele Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, de la a cărui trecere în veşnicie se împlinesc acum nouă luni”.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vasile Someşanul a amintit, în cuvântul său, şi despre activitatea remarcabilă a Mitropolitului Bartolomeu pe plan cultural, fiind distins, alături de ceilalţi întâistătători ai eparhiei noastre, Episcopul Nicolae Ivan, Mitropolitul Nicolae Colan şi Arhiepiscopul Teofil Herineanu, de cel mai înalt for cultural al ţării, Academia Română.

Cunoscut ca un teolog şi orator de seamă, dar şi ca mare om de cultură, Mitropolitul Bartolomeu a trecut la Domnul pe data de 31 ianuarie anul acesta, la vârsta de 89 de ani, după ce a condus timp de 18 ani Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi 5 ani Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

sursa: radiorenasterea.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Nov 1, 2011
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei