Parintele Rusalin Simeria a fost condus pe ultimul drum

????????????????????????????????????

Parintele Rusalin Simeria din Caransebes, cel care a trecut la Domnul la varsta de 100 de ani, a fost condus luni, 25 iulie 2016, pe ultimul drum de sute de credinciosi. Parintele a fost prohodit in Catedrala istorica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, informeaza Diac. Pavel Canea si Darius Herea de la Biroul de Presa al Episcopiei Caransebesului. Slujba inmormantarii pentru preoti a fost precedata de Sfanta Liturghie, la care au participat foarte multi credinciosi din municipiul de pe Timis si Sebes, dar si foarte multi fii duhovnicesti, cunoscuti si apropiati ai parintelui.

In cuvantul de invatatura rostit cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Lucian a vorbit despre misiunea exemplara de slujitor al lui Dumnezeu pe care a desfasurat-o parintele cu chip filocalic in peste cei 75 de ani de slujire la Sfantul Altar. Ierarhul a mai evidentiat in cuvantul sau si unele virtuti  pe care parintele Rusalin le-a avut si le-a transmis si credinciosilor lui.

Perseverenta in rugaciune si cumpatarea sau postul, fiind cateva dintre virtutile care l-au definit pe parintele Simeria, el marturisind in ultimul interviu acordat: Cat am fost in viata tare, pe picioare, slujitor, ma rugam cam 2-3 ore la zi. Cu rugaciunile de la sarbatori si cu ce faceam eu zilnic acasa, facea cam 3 ore in fiecare zi. Acum, de cand nu mai pot sluji afara, numai pentru mine si pentru care ma rog, slujesc 6 ore la zi… Toata viata am pastrat posturile si am facut rugaciunile necesare. Asa am invatat si pe credinciosi, sa se roage. Rugaciunea face mare putere .

Trupul neinsufletit al parintelui Rusalin a fost depus in cimitirul Sfantul Ioan , cimitirul istoric din Caransebes, unde sunt inmormantati ierarhi ai Eparhiei Caransebesului, preoti si foarte multi oameni de seama din Banatul Montan.

Parintele Simeria Rusalin s-a nascut in 12 iunie 1916, in ziua de Rusalii, in comuna Glimboca din judetul Caras-Severin. A fost hirotonit de episcopul Veniamin Nistor in 16 octombrie 1941, iar din 21 decembrie 1941 a inceput slujirea la Parohia Sichevita. In data de 13 aprilie 1963, a primit din partea Arhiepiscopiei Timisoarei si Caransebesului, cu binecuvantarea mitropolitului Nicolae Corneanu, distinctia de iconom. La 1 noiembrie 1985, cu ocazia sfintirii Catedralei Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebes, a primit rangul de iconom-stavrofor pentru intreaga slujire de 44 de ani ca preot in Biserica lui Hristos. Dupa iesirea la pensie, parintele Rusalin Simeria a continuat sa slujeasca lui Dumnezeu, prin participarea sa fizica si duhovniceasca acolo unde era nevoie.

In anul 2011, la sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi, la varsta de 95 de ani si la 70 de ani de slujire ca preot, parintele Rusalin a primit din partea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, distinctia ordinul eparhial Crucea Episcop Elie Miron Cristea , clasa a II-a pentru clerici. Din 2012, la varsta de 96 de ani, parintele Rusalin s-a retras din slujirea la biserica din cauza varstei, dar a continuat sa se roage lui Dumnezeu acasa.

[gallery link="file" ids="138576,138577"]

The post Parintele Rusalin Simeria a fost condus pe ultimul drum appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 26, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei