Patriarhul Antiohiei si Arhiepiscopul Ciprului au coliturghisit in Biserica Sfanta Cruce din Damasc (Video)

Antiohia Cipru

Preafericitii Parinti Ioan, Patriarhul Antiohiei si al intregului Orient, si Hrisostom, Arhiepiscopul Noii Iustiniane si al intregului Cipru, au conslujit Sfanta Liturghie, duminica, 24 iulie 2016, in Biserica Sfanta Cruce din Damasc, informeaza intr-un comunicat biroul de presa al Patriarhiei Antiohiei.

Impreuna cu cei doi Intaistatatori au coliturgisit mai multi ierarhi din cele doua Biserici Ortodoxe surori, precum si un sobor de preoti si diaconi.


La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Parinte Ioan a multumit Arhiepiscopului Ciprului pentru vizita intreprinsa, subliniind importanta acesteia, ca expresie a solidaritatii fata de Biserica Antiohiei si poporul sirian. Patriarhul Ioan a facut referire si la unitatea poporului sirian si la dorinta acestuia de a ramane in patria stramoseasca, indiferent de conditiile dificile prin care trece, se mentioneaza in comunicat.

Patriarhul Antiohiei a transmis calde salutari poporului cipriot si a afirmat ca dragostea crestina este cea care uneste pentru vesnicie crestinii din Antiohia si Cipru.

La randul sau, Arhiepiscopul Hrisostom si-a exprimat bucuria de a fi prezent in Siria si solidaritatea Bisericii Ciprului cu fratii sirieni. Preafericirea Sa a subliniat faptul ca Orientul este un leagan al crestinatatii si ca acest pamant nu poate fi imaginat fara prezenta crestinilor.

A urmat un schimb de daruri si o masa oficiala, la care au participat numeroase personalitati, reprezentanti ai autoritatilor de stat si ai altor culte crestine.

Vizita oficiala a Preafericitului Parinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, a inceput vineri, 22 iulie 2016, la invitatia Presedintelui Siriei, Bashar al-Assad. Arhiepiscopul Ciprului este insotit de Episcopul Grigorie de Mesaoria si diaconul Ciprian Koundouris.

The post Patriarhul Antiohiei si Arhiepiscopul Ciprului au coliturghisit in Biserica Sfanta Cruce din Damasc (Video) appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jul 26, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei