Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Iasilor

În municipiul Iaşi, Pelerinajul de Florii se va desfăşura mâine, începând cu ora 16:30, pe traseul: Biserica Bărboi-str. Costache Negri-Biserica „Sfântul Sava“-Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“-Catedrala mitropolitană din Iaşi. Pelerinajul va fi precedat de slujba Vecerniei unită cu Litia, care va fi oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Ca şi în anii trecuţi, la Pelerinajul de Florii de la Iaşi sunt aşteptaţi să participe, pe lângă preoţi, şi numeroşi credincioşi. De asemenea, la procesiune vor veni foarte mulţi tineri şi copii, după cum a precizat părintele Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1. După cum ne-a relatat pr. Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2, zeci de preoţi din Protopopiatul Iaşi 2, împreună cu enoriaşi, dar şi cu foarte mulţi copii de la grădiniţe şi elevi de la şcoli vor merge mâine la Pelerinajul de Florii de la Iaşi. Deşi cuprinde îndeosebi parohii din mediul rural, şi Protopopiatul Iaşi 3 va fi prezent la pelerinajul de mâine, atât prin preoţi, cât şi prin credincioşi.

La Paşcani, Pelerinajul de Florii se va desfăşura mâine, după oficierea Sfintei Liturghii. Preoţii şi credincioşii de la bisericile din municipiu se vor îndrepta spre centrul oraşului, unde vor avea loc o slujbă specială şi un concert de cântări religioase, după cum a amintit pr. Pavel Postolachi, protopop al Protoieriei Paşcani.

La Hârlău, Pelerinajul de Florii va începe în Sâmbăta lui Lazăr, la ora 13:30, în parohia Pârcovaci şi se va încheia la Biserica „Sfântul Gheorghe“ din oraş. Părintele Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, a menţionat că pe parcursul procesiunii vor fi interpretate cântări religioase specifice Postului Sfintelor Paşti.

Procesiunea de la Darabani, organizată timp de două ore

În municipiul Botoşani se va desfăşura mâine o procesiune cu prilejul sărbătorii Floriilor. Credincioşii vor porni în pelerinaj la ora 14:00 de la Biserica „Sfântul Andrei“, din incinta Spitalului de Copii din oraş, spre Biserica „Sfântul Vasile cel Mare“ din incinta Spitalului Judeţean Botoşani, după cum a precizat pr. Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Botoşani.

La Dorohoi, Pelerinajul de Florii se va desfăşura mâine, începând cu ora 13:00. Părintele Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, a menţionat că procesiunea va porni de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ - Vârgolici şi se va încheia la Biserica „Izvorul Tămăduirii“.

La Darabani, Pelerinajul de Florii se va desfăşura mâine între ora 16:00 şi ora 18:00. Părintele Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, ne-a declarat că pelerinajul va porni de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ şi se va încheia la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“.

Preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Săveni vor participa mâine la tradiţionalul Pelerinaj de Florii. În acest an, procesiunea va începe la ora 12:30 de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ şi se va încheia la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“, după cum ne-a informat pr. Constantin Macuc, protopop al Protoieriei Săveni.

Cântări specifice postului, pe parcursul pelerinajului

La Piatra Neamţ, Pelerinajul de Florii se va derula mâine de la ora 13:30. Pelerinii vor merge de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Mărăţei 1 spre Biserica „Sfântul Ioan“ - Domnesc. Părintele Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, a amintit că la acest pelerinaj vor participa preoţii şi credincioşii din mai multe parohii ale protoieriei.

La Târgu Neamţ preoţii şi credincioşii se vor întâlni la ora 12:00 la policlinica oraşului, iar de aici se va merge în procesiune spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului“, după cum ne-a relatat pr. Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Tg. Neamţ.

Pelerinajul de Florii organizat de Protopopiatul Roznov se va derula în acest an de la ora 14:00, pe traseul: Biserica „Sfântul Nicolae“-Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“. Părintele Vasile Ţoc, protopop al Protopopiatului Roznov, a menţionat că preoţii şi credincioşii vor merge în procesiune şi vor intona cântări specifice Postului Sfintelor Paşti.

În Protopopiatul Ceahlău, Pelerinajul de Florii se va desfăşura începând cu ora 16:00, pe traseul: Parohia Poiana Teiului - Parohia Galu, după cum ne-a relatat pr. Ionel Cuţuhan, protopop al Protoieriei Ceahlău.


sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Apr 10, 2014
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei