Peste 120 de copii ocrotiti de Sfantul Ierarh Leontie, la Radauti

DSC02090

Biserica Ortodoxa Romana cinsteste maine, 01 iulie 2016, pe Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti. Cu acest prilej, Asezamantul pentru Copii Sfantul Ierarh Leontie din Radauti isi sarbatoreste ocrotitorul. In aceasta institutie sociala  sunt ingrijiti peste 120 de copii care au o situatie sociala fragila.

La sfintirea centrului, in data de 06 noiembrie 2015, Patriarhul Romaniei a marturisit ca este o mare binecuvantare sa vedem un asezamant pentru copii atat de frumos, atat de bine organizat. Este cel mai bine organizat si cel mai frumos din intreaga Romanie.

Sfintirea Asezamantului de copii Sfantul Ierarh Leontie" din Radauti - Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane

Asezamantul pentru Copii Sfantul Ierarh Leontie asigura un mediu stabil si ofera servicii integrate de calitate copiilor din incinta institutiei, in vederea reintegrarii in familie sau, dupa caz, reintegrarii socio-profesionale si pregatirii pentru viata independenta. Aceasta institutie de ocrotire sociala, construita la initiativa parintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, staretul manastirii Bogdana din Radauti, este destinata orfanilor si copiilor din familii defavorizate.

Educatia este deosebit de importanta. Sfantul Ioan Gura de Aur, dar si alti Sfinti Parinti, arata ca educatia aceasta crestina este mai pretioasa decat simpla nastere biologica a copiilor pentru ca se formeaza duhovniceste ca unii care sunt bucurie pentru parinti, pentru Biserica, pentru societate, dar si pentru Imparatia Cerurilor, mai spunea Preafericitul Parinte Daniel la sfintirea Asezamantului.

Scopul Asezamantului vizeaza inlocuirea temporara sau atat cat este necesar – atunci cand situatia nu permite reintegrarea copilului in familia naturala sau in cea extinsa – a responsabilitatilor parintesti. Grupul tinta al serviciului social este format din copii defavorizati (orfani, lipsiti de mijloace de existenta, precum si copii proveniti din familii dezorganizate) cu varsta curpinsa intre 3 – 18 ani, de pe raza judetului Suceava.

Asezamantul este ocrotit de Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti, un om milostiv care a ajutat pe cei saraci din ceea ce avea la indemana manastirea sau eparhia, dupa cum a precizat Inaltpreasfintitul Parinte Pimen, Arhispiscopul Sucevei si Radautilor, aratand ca el a stiut ca milostenia acopera multime de pacate. Milostenia ne apropie sufleteste de cel pe care il ajutam si ne face sa-l iubim si mai mult.

Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti - Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane

The post Peste 120 de copii ocrotiti de Sfantul Ierarh Leontie, la Radauti appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 30, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei