Porti deschise la Biblioteca Dumitru Staniloae

În cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor Româneşti“, organizat de Asociaţia Bibliotecarilor din România în noaptea de 23-24 aprilie 2013, Biblioteca „Dumitru Stăniloae“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a pus la dispoziţia vizitatorilor sala de lectură şi depozitul de cărţi al Secţiei „Studium“, aflate în incinta Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, cât şi Secţia Teologică a bibliotecii, aflată în incinta Centrului eparhial Iaşi.

Manifestările au conţinut şi conferinţa „Viaţa, fenomen sau dar? Perspective filosofice şi patristice“, organizată marţi, 23 aprilie, de la ora 20:00, în sala Secţiei „Studium“, de Biblioteca „Dumitru Stăniloae“, în colaborare cu Editura Doxologia. Întâlnirea a fost moderată de pr. prof. dr. Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi, şi i-a avut ca invitaţi pe prof. univ. dr. Florin Crîşmăreanu şi prof. univ. dr. Cristian Moisuc, ambii de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Al. I Cuza“ din Iaşi, şi pe prof. dr. Daniel Mazilu, teolog şi filosof. În deschiderea serii de dialog, Corul „Basileus“ al Seminarului „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi a prezentat un scurt moment muzical, apoi Editura Doxologia a prezentat noua colecţie „Viaţa în Hristos. Pagini de Filocalie“.

Mai multe detalii despre scopul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor Româneşti“ ne-a oferit doamna Virginia Popa, directoarea Bibliotecii „Dumitru Stăniloae“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: „Acest eveniment, aflat la prima ediţie, a fost gândit ca o prelungire firească a «Zilei Bibliotecarului» şi a urmărit să aducă biblioteca şi utilizatorii acesteia împreună, să crească vizibilitatea bibliotecilor în societate prin dialog formativ şi practică participativă şi să revalorizeze biblioteca. Se ştie că raţiunea de a fi a oricărei biblioteci este de a sprijini sănătatea culturală şi educaţională a unui popor, inclusiv prin asumarea responsabilităţii comunicării modelelor. O carte citită poate schimba un destin, iar un om educat şi instruit este un câştig pentru societate. De aceea, Asociaţia Bibliotecarilor a gândit acest eveniment ca o ofertă culturală şi artistică bogată, ce a cuprins lansări de carte, întâlniri cu personalităţi, concerte, expoziţii şi ateliere de creaţie“.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 504

Id: 30298

Data: Apr 24, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).