Pr. John Chryssavgis : Nimeni nu a exclus modificarile! Nimeni nu a prestabilit deciziile!

John Chryssavgis

Astazi, 14 iunie 2016, incepand cu ora 17.00 p.m., Arhid. John Chryssavgis, Directorul Biroului de Presa al Patriarhiei Ecumenice, a sustinut un webinar (seminar web) legat de Sfantul si Marele Sinod.

In deschidere, Parintele John a prezentat un succint istoric al Sfantului si Marelui Sinod, subliniind perioada indelungata de pregatire a acestuia.

In legatura cu ultimele afirmatii aparute in mediul online care sustin faptul ca Sinodul din Creta nu are fundament pentru ca nu sunt acceptate amendamente la textele propuse si hotararile sunt deja stabilite, Parintele John a sustinut emfatic ca Nimeni nu a exclus modificarile. Nimeni nu a predeterminat deciziile .

De asemenea, responsabilul cu presa din partea Patriarhiei Ecumenice a spus ca intalnirea reprezentantilor atator Biserici Autocefale reprezinta un pas inainte.

In cadrul webinarului, un participant a intrebat daca Sinodul poate fi numit panortodox. Parintele Chryssavgis a raspuns ca poate fi numit panortodox in virtutea faptului ca a fost hotarata convocarea lui, in unanimitate de catre toti Intaistatatorii de Biserici Ortodoxe Autocefale. Cu toate acestea, se prefera titulatura oficiala de Sfantul si Marele Sinod.

Se mai spera sa vina toate Bisericile? a intrebat un participant la webinar.

Parintele John Chryssavgis a spus ca Exista ceva mai mult decat speranta. Exista Rugaciunea , facand referire la rugaciunea Mantuitorului ca toti sa fie una.

Bisericile prezente simt durerea ca nu sunt aici toate Bisericile. Le simt absenta, dar inteleg si faptul ca exista presiuni interne , a continuat Pr. John.

In incheiere, parintele Chryssavgis a facut referire la discursul Patriarhului Ecumenic la sosirea in Creta, acum cateva ore. Sanctitatea Sa si-a exprimat speranta ca vineri, 17 iunie, cand este programata inca o Sinaxa a Intaistatatorilor, sa fie toti prezenti.

The post Pr. John Chryssavgis : Nimeni nu a exclus modificarile! Nimeni nu a prestabilit deciziile! appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa
Data: Jun 15, 2016
Recomandari www.resurse-ortodoxe.ro:
Articole similare
Random Links
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei