Prepararea Marelui Mir continua la Manastirea Antim din Bucuresti

La Manastirea Antim din Capitala continua astazi, 30 martie, prepararea Marelui Mir. In aceasta dimineața, au fost introduse plantele și vinul in 2 vase de 100 de kg, pentru a fi fierte. Pentru prepararea Marelui mir s-a folosit 120 de kg de vin și 20 de plante. Procesul dureaza pana maine cand intr-un vas de 500 de kg va fi amestecat decoctul de astazi, uleiul de masline și mirodeniile, dupa cum a spus Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Laurențiu. In legatura cu ce-a de-a doua etapa de preparare a Marelui Mir, Inaltpreasfintitul Laurentiu a spus: In cele doua cazane s-a pus vinul si o multime de plante din cele 38 de ingrediente care fac parte din materiile folosite la pregatirea Marelui Mir. Acestea au fost puse pe rand. Apoi, noi am aprins focul, insa si aprinderea focului se face in randuiala liturgica. Incalzindu-se vinul preia toate aceste plante si se formeaza un decoct. Doua ore se fierbe continuu amestecandu-se cu palete mari in asa fel incat plantele acestea sa nu se prinda de marginea cazanului. Iar dupa ce se va incheia perioada aceasta de pregatire el se lasa pana maine cand, din nou, va fi aprins focul ca el sa se fluidizeze. Decoctul acesta va fi amestecat cu untdelemnul de masline care va fierbe in cazanul cel mare, unde se vor pune si celelalte ingrediente , informeaza Radio TRINITAS. Sfintirea Sfantului și Marelui Mir se va face in Joia Mare, la Catedrala Patriarhala. Slujba va fi oficiata de Intaistatatorul Bisericii noastre, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu toți ierarhii Sfantului Sinod.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 610

Id: 5395

Data: Mar 30, 2010

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).